27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Αλ. Τσίπρας: Στρατηγικό έργο η Ιόνια οδός

από fimotro

Στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού έδωσε το παρών σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας στην διάρκειά της ότι ”η χώρα σήμερα γυρίζει σελίδα” στον τομέα του οδικού δικτύου, με ένα έργο που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη”.

”Με εντατική και σκληρή διαπραγμάτευση πετύχαμε δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση του έργου, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον.
Ολόκληρες περιφέρειες και δίνουν πνοή στη χώρα μας. Μετά από μεθοδική και συστηματική προσπάθεια, σε όλα τα επίπεδα, παραδίδουμε ένα έργο με τις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές”’ τόνισε ο Πρωθυπουργός.

”Όπως και οι υπόλοιποι μεγάλοι οδικοί άξονες, το έργο της Ιόνιας Οδού, μας παραδόθηκε το 2015 σε απολύτως τελματωμένη κατάσταση. Η Ιόνια περιλαμβάνει 4 σήραγγες και 5 γέυρες, διασχίζει 4 νομούς, ενώ βελτιώνει σημαντικά την πρόσβαση στα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και του Αστακού. Αποκτά διεθνή σημασία. Η Ιόνια οδός φέρνει πιο κοντά την Ευρώπη” συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας: ”Να κάνω και μια αναφορά σε ένα ξεχωριστό θέμα. Το αγαθό της οδικής ασφάλειας. Ανάπτυξη δεν είναι μόνο οι οικονομικοί δείκτες αλλά & η ποιότητα ζωής. Το νέο έργο μειώνει χρονικά τις διαδρομές και τις κάνει πιο ασφαλείς”.

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι ”Η ολοκλήρωση της Ιονίας οδού ανοίγει τεράστιες προοπτικές για την ανάπτυξη του τουρισμού και στα Γιάννενα.Επιλύσαμε ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορούσε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων σε σχέση με τον ανεφοδιασμό, καθώς πτήσεις Charter θα μπορούν να ανεφοδιάζονται και να φεύγουν. Έργα όπως η Ιόνια οδός αποτελούν τμήματα στρατηγικού σχεδίου που σκοπό έχει να αλλάξει την εικόνα της χώρας, μετά από σκληρή επιτροπεία και σκληρή προσαρμογή. Εϊναι πια νέα Ελλάδα απαλλαγμένη από το καθεστώς της επιτροπείας”.

«Η χώρα βρίσκεται για τα καλά σε πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Στόχος είναι η νέα Ελλάδα να είναι απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος, μια Ελλάδα που θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και θα σχεδιάζει το μέλλον για τους νέους ανθρώπους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως οι νέοι άνθρωποι «μπορούν να αντλήσουν από τα πλεονεκτήματα της χώρας και να μείνουν εδώ ή και να επιστρέψουν όσοι έχουν φύγει».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι η εμπέδωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και επανέλαβε πως η χώρα αλλάζει σελίδα και προχωρά η ανάκαμψη με όρους δίκαιης ανάπτυξης.

”Θέλω να επισημάνω βρισκόμενος στην Ήπειρο ότι είναι αδικημένη περιοχή. Πρωτίστως αυτό το έργο αφορά τους πιο αδύναμους και να κλείσω λέγοντας ότι αυτός εδώ ο σπουδαίος δρόμος είναι ένα μόνο κομμάτι του νέου δρόμου που θέλουμε να ανοίξουμε για το μέλλον αυτής της χώρας” σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) Επισκοπικού, που βρίσκεται στο 194,8 χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού (ρεύμα προς Ιωάννινα).

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα έχει συνάντηση με φορείς της πόλης και θα παραστεί σε δεξίωση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα