Υπέρ της μείωσης επιτοκίων δύο αξιωματούχοι της Fed

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Δύο αξιωματούχοι της Fed σήμαναν συναγερμό την Παρασκευή για τον υποτονικό πληθωρισμό στις ΗΠΑ και απηύθυναν έκκληση για άμεση δράση στο μέτωπο των επιτοκίων.

Ο Νέελ Κασκάρι ανέφερε σε άρθρο του ότι στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας τάχθηκε υπέρ μιας μείωσης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Όπως τόνισε, μια τόσο επιθετική κίνηση είναι απαραίτητη για να επιστρέψει ο πληθωρισμός κοντά στο στόχο.

Ο ίδιος κάλεσε επίσης τη Fed να υποσχεθεί ότι δεν θα αυξήσει τα επιτόκια μέχρι ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, να επιστρέψει στον στόχο.

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο Τζέιμς Μπούλαρντ ανέφερε ότι μειοψήφισε στη συνεδρίαση αυτή της εβδομάδας, επειδή πιστεύει ότι ο αδύναμος πληθωρισμός και οι αβεβαιότητες για την ανάπτυξη απαιτούν μείωση επιτοκίων.

«Οι μετρήσεις για τον πληθωρισμό έχουν υποχωρήσει σημαντικά από το τέλος του περασμένου έτους και αυτή τη στιγμή βρίσκονται 40 με 50 μονάδες βάσης κατά από τον στόχο του 2% της Fed» επισήμανε ο κ. Μπούλαρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα