Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

από Philippos

Έντονη αντιπαράθεση, προέκυψε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού διαφώνησε με την επιλογή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για διορισμό μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Λιανός απέστειλε επιστολή σε όλους τους βουλευτές ζητώντας να μην εγκρίνουν την πρόταση Γεωργιάδη που αφορά τον διορισμό της Χαρίκλειας Νικολοπούλου στην Επιτροπή, η οποία σήμερα εργάζεται ως διευθύντρια στην ίδια Επιτροπή, αφήνοντας αιχμές για καθυστερήσεις σε υποθέσεις που αφορούν τράπεζες.

Έντονα εκνευρισμένος ο Αδ. Γεωργιάδης είπε ότι η αποστολή της επιστολής είναι «απαράδεκτη και αντιθεσμική» και επιτέθηκε στον Ι. Λιανό λέγοντας ότι είναι «στα όρια των θεσμών». Αν ο νομοθέτης «ήθελε να συναποφασίζουμε με τον εκάστοτε πρόεδρο θα το είχε προβλέψει στον νόμο. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος», είπε.

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης προέτρεψε τον πρόεδρο της Αρχής να παραιτηθεί.

«Όποιος δεν μπορεί να συνεργαστεί παραιτείται» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει γνώμη «εκβιαζόμενη».

Θετική γνώμη εξέφρασε η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη να τοποθετηθεί η κυρία Χαρίκλεια Νικολοπούλου, στη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα