Βίντεο: Το ρωσικό «θηρίο» Ilyushin βομβαρδίζει με νερό την Αρκαδία

από fimotro

Το Il-76 μεταφέρει 42 τόνους νερό στις δυο δεξαμενές του, όσο περίπου οκτώ Canadair, ενώ το Beriev 12 τόνους.

Περίπου 680 πυροσβέστες επιχειρούν στη Γορτυνία και στη γειτονική Ηλεία, συγκεκριμένα σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις δασικές πυρκαγιές της Γορτυνίας και της Αρχαίας Ολυμπίας επιχειρούν 678 πυροσβέστες με 218 οχήματα και 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στις προαναφερόμενες δυνάμεις συμπεριλαμβάνονται και αυτές που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία, 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, 200 πυροσβέστες με 59 οχήματα από τη Γαλλία, 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα από τη Γερμανία και 39 πυροσβέστες με 16 οχήματα από την Αυστρία.

Ο ρωσικός «γίγαντας»
Μεταξύ των εναέριων μέσων, στην περιοχή επιχειρεί και το ρωσικό Ilyushin.

Πρόκειται για το ένα από τα δύο Ilyushin Il-76 που ήρθαν χτες το βράδυ στη χώρα μας και ρίχτηκαν στις πύρινες μάχες από σήμερα κιόλας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα δύο Ilyushin και το Beriev–200, επιχείρησαν στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας, μαζί με 6 ελικόπτερα και 27 αεροσκάφοι.

Το Il-76 μεταφέρει 42 τόνους νερό στις δυο δεξαμενές του, όσο περίπου οκτώ Canadair, ενώ το Beriev 12 τόνους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα