Βασιλιάς Κάρολος: Η απόφαση για την περίοδο πένθους της βασιλικής οικογένειας

από Philippos

Η ημερομηνία της κηδείας θα καθοριστεί «εν ευθέτω χρόνω», προσθέτει η σχετική ανακοίνωση
Την περίοδο πένθους της βασιλικής οικογένειας για το θάνατο της Ελισάβετ καθόρισε ο βασιλιάς Κάρολος.

Επί επτά ημέρες μετά από την ημέρα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ θα συνεχιστεί το επίσημο πένθος για τον βασιλικό οίκο, όπως γνωστοποίησε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ κατόπιν απόφασης του νέου βασιλιά Καρόλου Γ’.

Η ημερομηνία της κηδείας θα καθοριστεί «εν ευθέτω χρόνω», προσθέτει η σχετική ανακοίνωση.

Το βασιλικό πένθος αφορά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, το προσωπικό του βασιλικού οίκου και εκπροσώπους του βασιλικού οίκου σε επίσημα καθήκοντα, καθώς και μέλη των ενόπλων δυνάμεων που εκτελούν τελετουργικά καθήκοντα που υπαγορεύει το βασιλικό πρωτόκολλο.

Οι σημαίες στις βασιλικές κατοικίες θα εξακολουθήσουν να κυματίζουν μεσίστιες μέχρι το πρωί της επόμενης της λήξης του βασιλικού πένθους.

Η διάρκεια του εθνικού πένθους για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα καθοριστεί από την κυβέρνηση.

Επίσης, το Παλάτι προσδιόρισε συγκεκριμένους χώρους μπροστά από τα ανάκτορα και τις βασιλικές κατοικίες όπου οι πολίτες μπορούν να αφήνουν ανθοδέσμες και λουλούδια, λόγω του πλήθους που ήδη έχει συρρεύσει από το βράδυ της Πέμπτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα