Βαλυράκης: Ζητήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

από fimotro

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, καθώς η εισαγγελέας Εφετών Εύβοιας δέχθηκε την προσφυγή της οικογένειας κατά της διάταξης του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ο οποίος είχε στείλει την υπόθεση στο αρχείο ως ατύχημα.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης και Κώστας Παπαδάκης, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν πως υπάρχει πλέον εισαγγελική παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Όπως σημειώνουν οι δυο συνήγοροι, η εισαγγελέας Εφετών «παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος των προσώπων που βαρύνουν οι σχετικές ενδείξεις» και παρέπεμψε στον τακτικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας τη διενέργεια τακτικής ανάκρισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή των δυο δικηγόρων της οικογένειας αναφέρει τα εξής:

«Την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση όσον αφορά στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη στις 24.1.2021 στην Ερέτρια Χαλκίδας, παρήγγειλε η εισαγγελέας Εισαγγελέως Εφετών Ευβοίας Βασιλικής Δεληστάθη. Αυτό αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι της οικογένειας Βαλυράκη Μανώλης Φωτάκης και Κώστας Παπαδάκης, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη εξέλιξη «ανατρέπει κάθε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ότι επρόκειτο για ένα θαλάσσιο ατύχημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα