Τυπικός στο ραντεβού του υπ. Παιδείας ο Μητσοτάκης

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στις 9.00 ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού, στις 9.00 έφτασε ο πρωθυπουργός στο Παιδείας

Με την ατάκα «όταν λέμε εννέα, εννοούμε εννέα» έφτασε στο υπουργείο Παιδείας, σήμερα το πρωί στις 9, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί τον περίμενε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία τον υποδέχτηκε με έναν θερμό εναγκαλισμό.

Μετά την χθεσινή αλλαγή στο πρόγραμμά του, εξαιτίας της φονικής θεομηνίας στην Χαλκιδική, ο πρωθυπουργός συνεχίζει σήμερα τις επαφές του με τους υπουργούς, με επισκέψεις στα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Στην συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, την υπουργό Νίκη Κεραμέως και τους δύο υφυπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη, θα συζητηθεί ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση, αυτό της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, δηλαδή να επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως η επέμβαση των αρχών σε πανεπιστημιακούς χώρους, όταν διαπράττεται αξιόποινη πράξη.

Χθες, Πέμπτη, η κ. Κεραμέως και ο κ. Διγαλάκης είχαν διαδοχικές συναντήσεις με το προεδρείο της Συνόδου των πρυτάνεων και τον πρόεδρο και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ). Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζήτησαν θέματα άμεσης προτεραιότητας, όπως είναι η σχεδιαζόμενη ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου και το καθεστώς των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, όπως προέκυψαν μετά τις συγχωνεύσεις ανώτατων ιδρυμάτων. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους για τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για όλα τα θέματα που αφορούν στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να επισκεφθεί όλα σχεδόν τα υπουργεία πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να έχει εικόνα από πρώτο χέρι, ενώ κατ’ αυτόν τον τρόπο και σε συνεργασία με τους υπουργούς του θα εξειδικεύσει το περιεχόμενο του «μπλε φακέλου» που έλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα