Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Παράταση στα μηχανογραφικά – Δεν θα προχωρήσει η ίδρυση νέας νομικής στην Πάτρα

Μια ώρα διήρκεσε η Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αμέσως μετά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τις επόμενες κινήσεις και τους στόχους του υπουργείου. Το θέμα κατάργησης του ασύλου που συζητήθηκε περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο.

Η Ν. Κεραμέως δήλωσε:

Δίνεται παράταση στην υποβολή μηχανογραφικών
Διασφάλιση ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου χωρίς ελλείψεις σε δυναμικό και βιβλία.
Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η ανάκληση της απόφασης για την ίδρυση της 4ης Νομικής στην Πάτρα. Κανονικά θα προχωρήσουν οι 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή.
Δεν αλλάζει το σύστημα των Πανελληνίων για τα παιδιά που εισάγονται φέτος, δεν θα αιφνιδιαστεί κανένας μαθητής αλλά θα υπάρξει εξορθολογισμός στην ύλη.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα», είπε και εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη και υποστήριξή του στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι είπε ότι επιτελούν με αυταπάρνηση και αγάπη το καθήκον τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα