Τσεχία: Οι πολίτες βγήκαν για ψώνια για πρώτη φορά το 2021

από fimotro

Τα καταστήματα στην Τσεχία άνοιξαν για πρώτη φορά το 2021, καθώς η χώρα χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, στα εστιατόρια θα επιτραπεί να ανοίξουν τους εξωτερικούς χώρους τους στις 17 Μαΐου, για πρώτη φορά φέτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας Κάρελ Χάβλιτσεκ. Για πολλούς καταναλωτές ήταν μια ευχάριστη ευκαιρία να ξαναδοκιμάσουν παπούτσια και ρούχα ξανά παρά να βασιστούν στο διαδικτυακό εμπόριο, το οποίο βέβαια βοήθησε τους εμπόρους να επιβιώσουν εν μέσω των περιορισμών του lockdown που εφαρμόζονταν από τον Οκτώβριο.

«Σίγουρα θα αγοράσω τα πρώτα πράγματα για το καλοκαίρι», είπε η Βέρα Λαζάκοβα, που πήγε για ψώνια σε ένα εμπορικό κέντρο της Πράγας. Τα μη αναγκαία καταστήματα λιανικής είχαν ανοίξει για λίγο, για κάποιες εβδομάδες, τον Δεκέμβριο, προτού καταγραφεί αύξηση στις μολύνσεις, η οποία οδήγησε στην επιβολή αυστηρότερων περιορισμών. Η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πληγεί σφόδρα από τον κορωνοϊό, μαζί με άλλες στην κεντρική Ευρώπη, μια περιοχή όπου το πρώτο κύμα της πανδημίας, πριν από έναν χρόνο, ήταν σχετικά μικρής έκτασης. Τα ημερήσια κρούσματα Covid-19 έχουν υποχωρήσει τον τελευταίο μήνα, οι νοσηλείες βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο και οι εμβολιασμοί καταγράφουν ανοδική πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα