Τσαβούσογλου: Σουηδία, Φινλανδία να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους

από Philippos

Σε μια αυστηρή προειδοποίηση προς τις Σουηδία και Φινλανδία προχώρησε με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδικότερα, τόνισε μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση πως οι δύο χώρες θα πρέπει να εκπληρώσουν όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει εάν επιθυμούν να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία στο ΝΑΤΟ.

«Εάν δεν εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, δεν πρόκειται να τις δεχθούμε στο ΝΑΤΟ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται πως η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτημα για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο η Τουρκία, έθεσε αντιρρήσεις για την ένταξή τους, επικρίνοντας τις δύο χώρες για ανοχή τρομοκρατικών ομάδων.

Μετά από τη συμφωνία που επετεύχθη στην τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ, Σουηδία και Φινλανδία θα πρέπει να εκπληρώσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στην Άγκυρα, προκειμένου να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα