Τσακρής: Θα έχουμε κι άλλα επιδημικά κύματα

από fimotro

Για τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής. Όπως είπε, οι πολλές μεταλλάξεις κάνουν τον ιό πιο προσαρμοστικό και έτσι έχει τη δυνατότητα να μολύνει με «μεγαλύτερη επιτυχία».

Ειδικά για τη μετάλλαξη Όμικρον είπε ότι από τις πρώτες ενδείξεις η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι λιγότερης παθογονικότητας για τον άνθρωπο, αλλά χρειάζεται επιβεβαίωση. «Μέρα με τη μέρα θα έχουμε νέα δεδομένα για τις ιδιότητες που έχει η νέα αυτή παραλλαγή του ιού» τόνισε.

Σχετικά με τα εμβόλια εκτίμησε ότι η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται νωρίτερα και συγκεκριμένα από τον 4ο μήνα μετά τη δεύτερη δόση, όπως γίνεται και στο Ισραήλ. «Πρέπει να πάρουμε μαθήματα από εκεί γιατί είδαμε ότι έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα» πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε πιο ισχυρή ανοσιακή απάντηση για να αντιμετωπίσουμε τη λοίμωξη, επειδή ο ιός πολλαπλασιάζεται πολύ γρήγορα και δημιουργεί μεγάλο ιικό φορτίο» είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας ανέφερε ότι όσο εξαπλώνεται ο ιός τόσο θα προσπαθεί να προσαρμόζεται, ενώ εκτίμησε ότι αναμένονται κι άλλα επιδημικά κύματα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα