Τρίζει επικίνδυνα η κυβέρνηση Σολτς – Τι δείχνει δημοσκόπηση

από fimotro

Τρίζει επικίνδυνα η κυβέρνηση Σολτς αφού μεγάλο τμήμα των Γερμανών θεωρεί ότι δεν θα ολοκληρώσει την τετραετία. Ειδικότερα, δημοσκόπηση της Forsa για το ntv/RTL, δείχνει ότι το 40% των Γερμανών πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα διαλυθεί πρόωρα. Από εκεί και πέρα το 54% θέλει νέες εκλογές, εφόσον ο τρικομματικός συνασπισμός «σπάσει».

Επιπλέον, το 81% δηλώνει πως ο ο Σολτς, ο οποίος κάλεσε τους εταίρους του να λύσουν τις διαφορές τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη πυγμή.

Η κόντρα μεταξύ Πρασίνων και FDP κλιμακώθηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς οι Φιλελεύθεροι μπλόκαραν στη Βουλή το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας, στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο Πράσινος Ρόμπερτ Χάμπεκ, και το οποίο αφορούσε την απαγόρευση της εγκατάστασης συστημάτων θέρμανσης με πετρέλαιο και φυσικό αέριο, σχεδόν σε όλες τις νέες κατοικίες, από το 2024.

Το νομοσχέδιο είχε γνώμονα τόσο την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των ρύπων όσο και τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας με την ενίσχυση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η άνευ προηγουμένου κίνηση έκανε άνω-κάτω τη Βουλή πυροδοτώντας ταυτόχρονα μεγάλη κρίση στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού. Μάλιστα, η άρνηση αμφότερων των πλευρών να υπαναχωρήσουν έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, που δεν είναι βέβαιο που θα οδηγήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα