Τρεις λόγοι επιβάλλουν σήμερα το άνοιγμα των καφέ και εστιατορίων

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ο κόσμος έχει ξεχυθεί στους δρόμους στα πάρκα και στις παραλίες. Οι αντοχές του σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πολυμερούς καραντίνας, έχουν εξασθενήσει σοβαρά. Τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε μόνοι μας για την προστασία μας, όσο περνούν οι ημέρες, έχουν χαλαρώσει επικίνδυνα. Τα καταστήματα του καφέ και εστιατόρια πρέπει να ανοίξουν σήμερα, αν είναι δυνατόν, για τρεις λόγους.

Γράφει ο Γιάννης Τασσιόπουλος

από το: xrimaonline.gr

Πρώτον: Για την προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν είναι εφικτό να υπάρχει σε κάθε γωνιά και ένας αστυνομικός, για να βάζει τον κόσμο, που παρεκτρέπεται, σε τάξη. Όπως όλα δείχνουν, η αταξία που επικρατεί στην μαζική έξοδο του κόσμου, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι δεν έχουν ανοίξει τα καφέ και τα εστιατόρια. Αν είχαν ανοίξει τα καταστήματα, ο κόσμος δεν θα είχε την εικόνα της σκόρπιας διαδήλωσης, του στρατού των άτακτων σε χώρους δημόσιας συνάθροισης, όπως είναι οι πλατείες.

Οι καταστηματάρχες θα είχαν την ευθύνη, λόγω και της απειλής των σχετικών προστίμων, της ασφαλής λειτουργίας των μαγαζιών της. Θέλοντας και μη θα επιτηρούσαν την εφαρμογή των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Δεύτερον: Για οικονομικούς λόγους. Η αγορά και οι μικρομεσαίοι καταστηματάρχες δεν αντέχουν άλλο το κλείσιμο των καταστημάτων τους. Να λειτουργήσουν με περιορισμούς, κανόνες και έλεγχο, κανείς δεν μπορεί να έχει αντίρρηση. Δεν αντέχουν άλλο όμως την παράταση της καραντίνας των καταστημάτων τους. Αν συνεχιστεί το κλείσιμο για μερικές ημέρες, δεν θα μπορέσουν οι περισσότεροι εξ αυτών να ανοίξουν.

Τρίτον: Για κοινωνικούς και πολιτικούς λόγους. Ακραίοι και λαϊκιστές επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κούραση του κόσμου και να χτίσουν ένα νέο κίνημα πλατείας. Στόχος τους είναι να προσελκύσουν κοινωνικά στρώματα, κυρίως τη νέα γενιά. Θέλουν να χτίσουν μία νέα αντιπολιτευτική τακτική για να μείνουν στο παιχνίδι. Το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων ακυρώνει τα σχέδια τους.

Η κυβέρνηση πρέπει να το καταλάβει αυτό και να δώσει το σύνθημα για το άνοιγμα των καταστημάτων καφέ και εστιατορίων. Όσο μένουν κλειστά, οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και πολλοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα