Ο Ερντογάν εξαφάνισε 159 τόνους χρυσό!

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Επίσημη ερώτηση υποβλήθηκε στη Βουλή της Τουρκίας

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, καθώς εντείνεται ο πονοκέφαλος της ύφεσης που πλήττει τη χώρα του, ενώ δεν είναι λίγοι οι ηγέτες χωρών της Δύσης που με δηλώσεις τους εστιάζουν στις προκλητικές ενέργειες του Ταγίπ Ερντογάν, απομονώνοντάς τον.

Μια νέα εξέλιξη έρχεται να πλήξει την εικόνα του: Καταλογίζουν στον Τούρκο πρόεδρο ότι «έβαλε χέρι» στα αποθεματικά του κράτους.

Υπάρχουν κατηγορίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, με βασικό στόχο τον Ερντογάν για την απώλεια 159 τόνων χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, ενώ το κόμμα της αντιπολίτευσης έκανε επίσημη ερώτηση στη Βουλή, για το πού βρίσκονται αυτοί οι 159 τόνοι χρυσού.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τον αντίπαλο του Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές.

Την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα ενημέρωσης στη γείτονα χώρα αναδεικνύει ρεπορτάζ της «Ντόιτσε Βέλε» («DW»). Στην Τουρκία η ελευθερία λόγου και έκφρασης θεωρείται άγνωστη πλέον, καθώς το 95% των μέσων ενημέρωσης βρίσκεται υπό τον έλεγχο επιχειρήσεων προσκείμενων στο ισλαμο-συντηρητικό κόμμα ΑΚΡ. Συλλήψεις δημοσιογράφων, κλείσιμο μέσων ενημέρωσης που απαιτούν το δικαίωμα στην έκφραση απόψεων, είναι μια συνήθης πρακτική. Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) κατατάσσουν την Τουρκία στην 153η θέση ως προς την ελευθεροτυπία, σε μια λίστα με 180 χώρες. Σύμφωνα με τον τουρκικό σύλλογο «Πρωτοβουλία ειρήνης για την απελευθέρωση δημοσιογράφων», μέχρι τον Μάρτιο κρατούνταν στις φυλακές συνολικά 70 δημοσιογράφοι.

«Υπό αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει στην ουσία ανεξάρτητη, αμερόληπτη και αντικειμενική δημοσιογραφία», δήλωσε στην «DW» ο πρώην αρχισυντάκτης του αντιπολιτευτικού σταθμού Olay TV, Σουλεϊμάν Σαριλάρ, που άνοιξε τον περασμένο Νοέμβριο και έκλεισε μέσα σε 26 μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα