Άγιος Παύλος-πλατεία Βάθης-πλατεία Καραϊσκάκη-Σταθμός Λαρίσσης

Ιστορικές γειτονιές, «πύλες εισόδου» της πόλης μας και παραδομένες στο εμπόριο ναρκωτικών, στην εγκληματικότητα και στην πορνεία. Στρωματσάδες, εξαθλίωση, η φρικτή εικόνα μίας αποτυχημένης πολιτικής διαχείρισης και ο θάνατος.

Γράφει ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

Τομεάρχης Περιβάλλοντος Κίνημα Αλλαγής

Ποιος κορονοιός και ποια μέτρα προστασίας. Και τελικά, τι είναι χειρότερο; Ο κορονοιός, τα ναρκωτικά ή και τα δύο;
Ειλικρινά, στον κάθε ευαίσθητο άνθρωπο γυρίζει ανάποδα το στομάχι με αυτήν την κατάσταση που η παρούσα Κυβέρνηση αλλά και η προηγούμενη απέτυχαν παταγωδώς να επιλύσουν.
Μα φυσικά… το εμπόριο ναρκωτικών δεν γίνεται να εξαλειφθεί. Είναι υπερφυσικό, αόρατο και μάλλον ασήμαντο για την… υψηλή πολιτική. Ακόμα και εάν το ανθρώπινο είδος ευτελίζεται λίγες δεκάδες ή εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, από το Υπουργείο Υγείας, Αστυνομικά τμήματα, δημοτικές υπηρεσίες και σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Και τι συμβαίνει τελικά; Κάποιοι, κλεισμένοι στα πολυτελή γραφεία τους, σιγά μη νοιαστούν για όσα συμβαίνουν στους δρόμους και στην καθημερινότητα, ακόμα και αν εκλέγονται στη δύσμοιρη Περιφέρεια της Α’ Αθήνας.
Εξάλλου, πολυτελή ιδιωτικά σχολεία που να πηγαίνουν τα παιδιά τους δεν υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές, ούτε γήπεδα τένις, ούτε Πανεπιστήμια του εξωτερικού και προφανώς ούτε «άριστοι». Υπάρχουν όμως άστεγοι, τσαντίρια, εγκληματικότητα, ναρκωτικές ουσίες δίπλα στα σχολεία, πορνεία δυστυχισμένων πλασμάτων, συνάνθρωποι χρήστες σε τραγική κατάσταση, ταλαιπωρημένοι μετανάστες, υπερσυγκεντρωμένες δομές μίας περιοχής γκέτο για όλη την Αττική αλλά και ήρωες! Οι κάτοικοι, τα παιδάκια τους και οι καταστηματάρχες.
Κυβέρνηση ενός άλλου κόσμου… Επενδύσεις από αυταρχικά καθεστώτα, πολυεθνικές εταιρίες, δεξιώσεις, «λουστρίνι» και παρασκήνιο.
Ναι, είναι ήρωες όσοι μένουν όχι μόνον εδώ αλλά σχεδόν σε όλη την Αθήνα.
Εμείς, θα αφήσουμε τη νεόπλουτη  «αριστοκρατία» να διαγωνίζεται για το ποιος μιλάει καλύτερα… αγγλικά και θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα για μία καλύτερη πόλη και μία δίκαιη κοινωνία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα