Τι θα γίνει τελικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα

από fimotro

Είναι πολύ νωρίς για οποιεσδήποτε αποφάσεις από κυβέρνηση και ειδικούς

Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Θα προηγηθεί «εκτενής μελέτη και αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης για τις μετακινήσεις το Πάσχα.

Μετά το Πάσχα η εστίαση

Όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6», σε αυτή τη φάση θα ανοίξουν μόνο τα Λύκεια με προσεκτικά βήματα, ενώ Δημοτικά, Γυμνάσια και εστίαση πάνε για μετά τις γιορτές, άρα «παγώνει» το άνοιγμα των υπόλοιπων δραστηριοτήτων πριν από το Πάσχα.

Self test

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε ως «εργαλείο επανάστασης» τα self test τα οποία θα βοηθήσουν για το άνοιγμα των σχολείων.

Όσον αφορά την ανησυχία που έχει εκφραστεί για τυχόν ψευδείς δηλώσεις των τεστ, ο ίδιος τόνισε ότι «σε περίπτωση που δηλωθεί ψευδώς ένα θετικό τεστ τότε υπάρχει κίνδυνος να είναι φορέας μολύνοντας κόσμο γύρω του».

Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε όντως ότι συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη η χώρα μας δεν τα έχει πάει καλά στα σχολεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε τη χειρότερη επίδοση στα σχολεία συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες» και αυτό όπως είπε διότι είμαστε η μόνη χώρα που είχαν κλείσει για τόσο μεγάλο διάστημα.

Αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση των ψήφων από την Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας που έγινε για πρώτη φορά, εξήγησε ότι έγινε για λόγους διαφάνειας.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις της πλειοψηφίας της επιτροπής, χωρίς να κρύψει ωστόσο ότι η κυβέρνηση σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις για ελάσσονα θέματα, όπως λόγου χάρη την απόφαση για την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Για την πορεία των εμβολιασμών εκτίμησε ότι τον Μάιο θα φτάσουμε τα 3 εκατομμύρια, ενώ συμπληρώνονται σε λίγες μέρες οι 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα