Τι θα ανακοινωθεί για την τρίτη δόση

από fimotro

Δεν θα είναι υποχρεωτική για τον πληθυσμό

Δε θα είναι υποχρεωτική η τρίτη, αναμνηστική, δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις, την 3η δόση θα λάβουν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών προκειμένου να θωρακιστούν και έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο υπόλοιπος πληθυσμός θα μπορεί να εμβολιαστεί με Τρίτη δόση, εφόσον το επιθυμεί, μόλις η Επιτροπή δώσει το πράσινο φως.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη που έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως οι επιστήμονες ξεχωρίζουν την τρίτη δόση στους ανοσοκατεσταλμένους και τους ηλικιωμένους-άνω των 80- όπου η τρίτη δόση φαίνεται ότι δεν είναι αναμνηστικός εμβολιασμός, αλλά ενίσχυση της ανοσίας, διότι δεν απάντησαν πολύ καλά στις πρώτες δόσεις λόγω ανοσοκαταστολής και λόγω ηλικίας.

Παράλληλα, τόνισε και την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων προστασίας, αλλά και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού που συνέβαλε στο ηπιότερο προφίλ της πανδημίας, γι αυτό όπως αναφέρει πάντα δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση των ανθρώπων που δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο, εκτιμώντας ότι υπάρχουν περιθώρια να πειστούν.

Ο ανεμβολίαστος, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει 10 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσει σε αντίθεση με τον εμβολιασμένο που έχουν περάσει 7 μήνες από τον εμβολιασμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα