Τι αλλάζει στη ζωή μας από 16 Ιουλίου

από fimotro

Οι κλειστοί χώροι θα είναι μόνο για εμβολιασμένους

Εως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες. «Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καθημένων. Ο ιός δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο».

Από τις 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι, τα εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα θα είναι μόνο για εμβολιασμένους.

«Ό,τι είναι κλειστό είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους», υπογράμμισε.

Για τους αθλητικούς αγώνες και τα γήπεδα σημείωσε πως θα γίνονται μόνο με θεατές σε αμιγείς χώρους, χωρητικότητα στο 80% του συνόλου, 5% ανήλικοι με τεστ.

Για τους αμιγείς χώρους οι ανήλικοι θα μπορούν να μπαίνουν με σελφ τεστ και δήλωση γονέα ότι το έχουν κάνει.

Σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων.

«Οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και όσοι εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται, θα λαμβάνουν πέντε ημέρες άδεια», σημείωσε ακόμη. Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, είναι προαιρετικός, διευκρίνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα