Θετική εξέλιξη ότι μπαίνει και άλλος παίκτης στα ΜΜΕ

από fimotro

Αποφεύχθηκε η υπερσυγκέντρωση και άλλων ΜΜΕ σε πρόσωπα 2-3 επιχειρηματιών

Από τις πιο θετικές εξελίξεις τον τελευταίο καιρό για τα ΜΜΕ αποτελεί το γεγονός ότι πωλήθηκε ο τίτλος και το πιεστήριο της Ναυτεμπορικής. Ο τίτλος αφορά την εφημερίδα αλλά και το site. Η εξέλιξη είναι θετική γιατί μοιράζεται η… μπάλα και δεν υπάρχει υπερσυγκέντρωση ΜΜΕ στα πρόσωπαο 2-3 επιχειρηματιών.

Σημειώνεται ότι η Ναυτεμπορική είχε δάνειο 6 εκατ. ευρώ στην Eurobank ενώ περίπου ανάλογου ύψους ήταν και οι οφειλές που είχε σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο. Η εξαγορά έχει την σημασία της και σε ευρύτερο οικονομικό επίπεδο γιατί η ιστορική Ναυτεμπορική ανέκαθεν είχε ισχυρή επιρροή στους ανθρώπους της οικονομίας και της αγοράς.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η ολοκλήρωση της διαδικασίας του πλειστηριασμού βρήκε τον Δ. Μελισσανίδη να είναι πλειοδότης των περιουσιακών στοιχείων της εφημερίδας, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη με 3.857.000 ευρώ. Προσφορές για την εταιρεία κατέθεσαν επίσης η εταιρεία Cairo της Do Value με 1.500.000 και η Τεχνική Ολυμπιακή Κ. Στέγγου με 1.500.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα