Θεσσαλονίκη: Αρνούνται ότι χτύπησαν τον Άλκη και οι 12 κατηγορούμενοι – Τέσσερις ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια

από Philippos

Με τις καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δική για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και την επίθεση στους δύο φίλους του που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, μετά από ερώτηση της προέδρου της έδρας, κανένας από τους 12 κατηγορούμενος Αρνούνται ότι χτύπησαν τον Άλκη και οι 12 κατηγορούμενοι – Τέσσερις ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια, ενώ τέσσερις εξ αυτών ζήτησαν για πρώτη φορά σήμερα συγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου, ενώ

Όπως ανέφερε ο πρώτος κατηγορούμενος, “ήμουν εκεί αλλά δεν έκανα τίποτα. Λυπάμαι πολύ για ο,τι έχει γίνει. Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες”. Με τη σειρά του ο δεύτερος κατηγορούμενος ανέφερε μόνο ότι “λυπάμαι πολύ για ότι έχει γίνει”. Ο τρίτος κατηγορούμενος ανέφερε ότι ήταν παρών στο συμβάν αλλά δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, σημειώνοντας και ο ίδιος ότι λυπάται. “Μία μεγάλη συγνώμη από την οικογένεια. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες, ήμουν παρόν αλλά δεν έκανα τίποτα”, τόνισε ο τέταρτος κατηγορούμενος.

Οι αμέσως επόμενοι τέσσερις κατηγορούμενοι ανέφεραν μόνο ότι δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. «Συμμετείχα. Αρνούμαι τις κατηγορίες κατηγορηματικά, την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Βαθύτατη θλίψη, συγγνώμη από στην οικογένεια», ανέφερε ο 9ος κατηγορούμενος.

“Συγγνώμη από τους γονείς, είμαι βαθιά μετανιωμένος που συμμετείχα στο περιστατικό. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου για αυτό που έγινε εκείνο το βράδυ”, ανέφερε ο 10ος κατηγορούμενος, ενώ ο αμέσως επόμενος ζήτησε επίσης συγνώμη και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

“Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη στην οικογένεια και συλλυπητήρια . Είχα τον ρόλο του ταξιτζή, ήμουν μακριά από το περιστατικό”, είπε ο 12ος και τελευταίος κατηγορούμενους.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι κάθονται στο εδώλιο με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ στην αίθουσα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς του Άλκη Καμπανού, οι οποίοι βλέπουν τους δολοφόνους του παιδιού τους και παρακολουθουν με προσοχή τη διαδικασία.

Η δική διεκόπη για δέκα λεπτά μετά από λεκτική αντιπαράθεση για διαδικαστικά ζητήματα μεταξύ του Αλέξη Κούγια και συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα