Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Κατέληξαν 83χρονη και 85χρονος σε «Εστία» και Ασβεστοχώρι

Τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους έχει βάλει στο στόχαστρο κορωνοϊός από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του και μπορεί αυτήν την περίοδο ο ιός να «χτυπά» τις μικρότερες ηλικίες, με τον μέσο όρο των κρουσμάτων να έχει πέσει κάτω από τα 40 έτη, ωστόσο οι θάνατοί αφορούν τις μεγάλες ηλικίες και κυρίως τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Η προσοχή έχει πέσει εξ’ αρχής στα γηροκομία, εκεί όπου ο κορωνοϊός φαίνεται να μην… χαρίζεται, καθώς μέχρι στιγμής η χώρα μετρά 19 νεκρούς από δύο οίκους ευγηρίας. Σύμφωνα με το  OPEN, μια 83χρονη, τρόφιμος του γηροκομείου «Εστία Παπαγεωργίου», κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο ΑΧΕΠΑ. Η άτυχη γυναίκα αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα και πρόκειται για το 9ο θύμα από το συγκεκριμένο γηροκομείο, στο οποίο υπήρξε διασπορά του ιού που διαπιστώθηκε στις 19 Αυγούστου. Εκεί εντοπίστηκαν συνολικά 15 ηλικιωμένοι θετικοί στον κορωνοϊός, από τους 45 που διαμένουν στη μονάδα και 7 εργαζόμενοι από τους 30.

Την ίδια στιγμή, στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, κατέληξε ακόμα ένας ηλικιωμένος. Πρόκειται για έναν 85χρονο, ο οποίος από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το Mega, εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια και εξέπνευσε. Ο άτυχος ηλικιωμένος είναι το 10 θύμα του γηροκομείου, ανάμεσα στα τουλάχιστον 40 κρούσματα που εντοπίστηκαν. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, από τον ίδιο οίκο ευγηρίας, καταγράφηκε ακόμα ένα θύμα, μια 90χρονη,  η οποία νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου» και είχε υποκείμενα νοσήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα