Τεράστια αγορά θα δημιουργηθεί γύρω από την ηλεκτροκίνηση

από fimotro

Την άποψη πως οι μετοχές των εταιριών ηλεκτροκίνησης μπορεί να αυξηθούν έως και 50% μέσα στο 2021 εξέφρασε ο αναλυτής της Wedbush, Ντάνιελ Ιβς, μιλώντας στο CNBC, σημειώνοντας πως υπάρχει χώρος στην εν λόγω αγορά για εταιρείες πέρα από την Tesla.

«Κατά τη γνώμη μου οι μετοχές της ηλεκτροκίνησης μπορούν να ανέβουν 40 με 50% αυτή τη χρονιά, δεδομένου του ότι βλέπουμε ένα ¨κύμα” πράσινης ενέργειας παγκοσμίως» είπε ο Ιβς.

«Πιστεύω πως σε αυτό τον ‘ωκεανό’ υπάρχει χώρος για περισσότερες από μια ‘βάρκες’. Δεν πρόκειται να είναι μόνο ο κόσμος της Tesla» ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο ίδιος είπε πως ο κλάδος της ηλεκτροκίνησης μπορεί να φτάσει να αποτελεί μια αγορά 5 τρισ. δολαρίων μέσα στην επόμενη 10ετία, ενώ το Fortune εκτιμούσε την αξία του κλάδου σε 250 δισ. δολάρια το 2020.

Ο Ιβς είναι αισιόδοξος για την πορεία των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών όπως και για τους κατασκευαστές αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων, όπως η Tesla.

«Πιστεύω πως θα υπάρχει μια αναπτυξιακή αναγέννηση σε αυτές της αυτοκινητοβιομηχανίες και αυτό θα φανεί και στις αξιολογήσεις τους» είπε ο Ιβς, «φωτογραφίζοντας» την General Motors και τη Ford, όπως σημειώνει το CNBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αναλυτές δεν είναι αισιόδοξοι μόνο για τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς τον Φεβρουάριο η Goldman Sachs είχε εκδώσει report για τις σημαντικές προοπτικές που έχουν για τους επενδυτές 6 κατασκευαστές μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

«Έχουμε μια σημαντική μεταμόρφωση στις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου της ηλεκτροκίνησης για τα τελευταία 20 με 30 έτη. Πολλοί θα μπουν στον κλάδο και θα κερδίσουν τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Ιβς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα