Τέλος ο νόμος ακυβερνησίας του Σκουρλέτη – Εκλογή Δημάρχου με 43%

από fimotro

Επανέρχεται η πενταετής θητεία των αυτοδιοικητικών

Τελειώνει οριστικά ο εκλογικός νόμος του Σκουρλέτη, ένας νόμος που έγινε μόνο και μόνο για να υπάρξει δημοτική ακυβερνησία επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υποψηφίους δημάρχους που θα κέρδιζαν τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε στην αλλαγή του τρόπου εκλογής δημοτικών και περιφερειακών αρχών, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μία ρητή προεκλογική μας δέσμευση που βάζει οριστικό τέλος στην ακυβερνησία στα όργανα της αυτοδιοίκησης».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο νέο εκλογικό σύστημα για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας τόνισε ότι επανέρχεται η πενταετής θητεία δημάρχων και περιφερειαρχών, ενώ ο δημοτικός συνδυασμός που θα εξασφαλίσει την πρώτη Κυριακή ποσοστό της τάξεως του 43%, θα καταλαμβάνει τα 3/5 των εδρών του συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Από τις τοπικές εκλογές του 2023 οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι θα υπηρετούν και πάλι επί πενταετία με εξασφαλισμένη πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή εάν συγκεντρώνουν ποσοστό 43% των ψήφων και ο συνδυασμός τους θα καταλαμβάνει τα 3/5 των εδρών του συμβουλίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα