Ταραντίλης: Ικανοποιητικός ο ρυθμός εμβολιασμού, θα πάμε καλύτερα

από fimotro

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι βελτιωμένη, αλλά η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Όπως εξήγησε κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η επιτροπή για να καθορίσει τα επόμενα βήματα και οι αποφάσεις θα ανακοινώνονται το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς δήλωσε ότι σήμερα το απόγευμα θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού. Η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα με τις ηλικίες άνω των 85 ετών. Χαρακτήρισε «ικανοποιητικό» το ρυθμό εμβολιασμού υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα κινείται πάνω από τον μέσο παγκόσμιο όρο. Για τον Ιανουάριο η Ελλάδα θα πάρει 424.000 δόσεις εμβολίου. Συνολικά η χώρα θα λάβει 15 εκατομμύρια δόσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ότι άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν κινηθεί πολύ γρηγορότερα, υποστήριξε ότι είμαστε στον μέσο όρο της Ευρώπης και καλύτερα σε παγκόσμια κλίμακα. Στόχος είναι μέσα στο καλοκαίρι να πετύχουμε το 70% και την συλλογική ανοσία.

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι Γερμανία και Κύπρος εξασφαλίζουν περισσότερες δόσεις παρέπεμψε στο ότι η Κομισιόν έχει δηλώσει ότι υπάρχει νομικά δεσμευτικό πλαίσιο για τη διανομή του εμβολίου. Συμμετέχοντας σε αυτό έχουμε εξασφαλίσει 24 εκατομμύρια δόσεις, επαρκείς για τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού.

Ερωτηθείς για το λιανεμπόριο που παραμένει κλειστό ενώ ξεκινούν οι εκπτώσεις δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει επιδιώξει τον βέλτιστο τρόπο στήριξης των εταιρειών. Θα δούμε τα δεδομένα και θα πράξουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα