Τα αντικείμενα που θα συνοδεύσουν τον πρίγκιπα Φίλιππο στην τελευταία κατοικία του

από fimotro

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέρασε 16 χρόνια σχεδιάζοντας τη νεκροφόρα που θα τον οδηγούσε στην τελευταία του κατοικία ενώ είχε επισημάνει ποια εμβλήματα ήθελε να κάνουν την εμφάνισή τους στην κηδεία του που είναι προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου σχεδίασε το προσωπικό του στρατιωτικό Land Rover που θα χρησίμευε ως νεκροφόρα, με το όχημα να αναμένεται να μεταφέρει το φέρετρό του στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου το Σάββατο.

Επέλεξε επίσης τη μουσική που ήθελε στην κηδεία του, με μια χορωδία να αναμένεται να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο. Ωστόσο, οι 30 προσκεκλημένοι δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν λόγω των περιορισμών του κορονοϊού. Ο Δούκας του Εδιμβούργου ζήτησε να ξεκινήσει η τελετή με σαλπίσματα που θα ηχούν το ναυτικό κάλεσμα Action Stations.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ, που θα προχωρήσει στην ευλογία, προτού τέσσερα μέλη της χορωδίας τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο.

Ένας σοπράνο έχει επιλεγεί για να δώσει μεγαλύτερη ένταση στους ύμνους που θα παιχτούν κατά τη διάρκεια της κηδείας λόγω του γεγονότος ότι κανείς δεν θα μπορεί να τραγουδήσει πέρα από τη χορωδία.

Το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου θα φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου σε ένα κατασκευασμένο επί παραγγελία Land Rover, το οποίο σχεδίαζε για 16 χρόνια ο πρίγκιπας Φίλιππος. Το τροποποιημένο όχημα τύπου Land Rover Defender TD5 130 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, δύο ημέρες πριν από το τελευταίο του αντίο.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος άρχισε να σχεδιάζει το όχημα σε συνεργασία με την Land Rover το 2003 και έκανε τις τελικές προσαρμογές το 2019.

Πηγή: Getty Images

Παράλληλα επέλεξε τα εμβλήματα που θα τοποθετηθούν στο βωμό για την κηδεία του, η οποία αναμένεται να διαρκέσει 50 λεπτά.

Τα επιλεγμένα διακριτικά του Φιλίππου, τα μετάλλια και τα εμβλήματα που του απονεμήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες της Κοινοπολιτείας, θα τοποθετηθούν σε εννέα μαξιλάρια στο βωμό στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Ο δούκας επέλεξε επίσης διακριτικά από την Ελλάδα και τη Δανία, ως έναν φόρο τιμής στην κληρονομιά του ως πρίγκιπας των δύο χωρών.

Image
Πηγή: Getty Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα