ΣΥΡΙΖΑ: Μισόλογα για εμβόλια, υποχρεωτικότητα, μέτρα

από fimotro

Η αποδόμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής του στρατηγικής πανδημία και ακρίβεια, συνεχίζει να είναι ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να συντηρήσει στην πρώτη γραμμή το άκαιρο και αναγκαστικό αίτημα για πρόωρες εκλογές, μιλώντας συνεχώς για «πολιτική αλλαγή» και χαρακτηρίζοντας το 2022 «εκλογική χρονιά», όπως έκανε ο κ. Τσίπρας στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Μπορεί στην Κουμουνδούρου, πλέον, να μη μιλά κανείς για γενικό lockdown στην αρχή του χρόνου, όπως με βεβαιότητα προέβλεπαν στα μέσα Δεκεμβρίου, ή να «βαφτίζουν» άτυπο lockdown τα μέτρα για τον περιορισμό της «Ομικρον», για να μην παραδεχθούν ότι έπεσαν -για άλλη μία φορά- έξω, θα συνεχίζουν ωστόσο να εγκαλούν την κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής, μη στήριξη του ΕΣΥ, καταστροφικές απώλειες σε επιχειρήσεις και εργαζομένους κ.λπ.

Αν και είναι γνωστό ότι κυρίαρχη άποψη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να αποφασίσει γενικό lockdown τουλάχιστον δύο εβδομάδων, γνωστό είναι επίσης ότι δεν τολμούν να το προτείνουν δημοσίως, αλλά το περιμένουν για να το χρεώσουν στον πρωθυπουργό.

Στρατηγική

Αυτή είναι η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πανδημία, την ακρίβεια, κάθε μεγάλο και δύσκολο ζήτημα. Μόνο «όχι», καταστροφολογία, προσωπικές επιθέσεις, ψέματα και διαστρέβλωση. Ούτε προτάσεις ούτε «πλάτη», τουλάχιστον στα αυτονόητα.

Οι επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην κορυφή της αντιπολιτευτικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η πίεση για τη συνταγογράφηση μαζικών τεστ ανίχνευσης (rapid και PCR), καθώς δεν έχουν να προτείνουν άλλα από τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται ή είναι στα κυβερνητικά σχέδια, ανάλογα με την εξέλιξη της «Ομικρον».

Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να βάλει στην αντιπολιτευτική του στρατηγική το ζήτημα της υποχρεωτικότητας και της καθολικότητας του εμβολιασμού. Οχι επειδή το έκανε ήδη το Κίνημα Αλλαγής βγαίνοντας ένα βήμα πιο μπροστά απέναντι στο κοινό του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, αλλά επειδή αν το κάνει, θα αναγκαστεί να άρει απέναντι σε υγειονομικούς, δημόσιους υπαλλήλους, αλλά κυρίως να εγκαταλείψει αρνητές, ανεμβολίαστους, λούμπεν και αντισυστημικούς που αποτελούν ακροατήριό του.

Είναι άλλωστε καταγεγραμμένο πως όταν ο πρωθυπουργός ρώτησε στη Βουλή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν συμφωνεί με τον καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό που είχε προτείνει ο σύμβουλός του και καθηγητής Αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο κ. Τσίπρας δίστασε μέσα στη Βουλή και είπε ότι δεν συμφωνεί.

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν τις αναλύσεις των ειδικών για «έκρηξη» των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, που όμως δεν αναμένεται να συνοδευτεί με εκρηκτική άνοδο των διασωληνωμένων και των θυμάτων. Και επειδή ο κ. Τσίπρας έχει ήδη ενημερωθεί από τους συμβούλους του και για το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης της πίεσης στις ΜΕΘ, θα παλέψει να κορυφώσει την αντιπολιτευτική του τακτική μέσα στο επόμενο 15νθήμερο.

Ανατιμήσεις

Στο μέτωπο της ακρίβειας, θα συνεχίσει να μιλά για ολιγωρία και αδιαφορία της κυβέρνησης για μικρομεσαίους και εργαζομένους, αλλά και για σκόπιμη στήριξη μόνο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ελπίζοντας ότι αυτή η αντιπολίτευση θα βρει ευήκοα ώτα στην πλειονότητα της κοινής γνώμης.

Παράλληλα, δείχνουν, τουλάχιστον ως το συνέδριο του Φεβρουαρίου, να μην απομακρύνονται από τη γραμμή μη επίθεσης (τουλάχιστον επισήμως) κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και του Κινήματος Αλλαγής, που προς το παρόν φαίνεται ότι τηρείται.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα