Στοιχεία για τις πορείες παρουσίασε ο Τ. Θεοδωρικάκος

από fimotro

Τον Σεπτέμβριο έγιναν 83 πορείες και μόνο στις 16 έκλεισε ο δρόμος

Στην εφαρμογή του νόμου για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας εμμένει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι οι πολίτες αφενός έχουν το δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις, ωστόσο αυτό « αυτό δεν μπορεί να στρέφεται σε βάρος της τάξης και της ασφάλειας όλων των υπολοίπων συμπολιτών οι οποίοι δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται από τέτοιες καταστάσεις».

«Προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι να νιώθουν και να είναι οι πολίτες ασφαλείς» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο OPEN. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε και τα τελευταία στοιχεία: Μέχρι τώρα τον Σεπτέμβριο στο Λεκανοπέδιο Αττικής έχουν πραγματοποιηθεί 83 πορείες, από τις οποίες μόνο στις 16 έκλεισε ο δρόμος, γιατί μόνο οι 16 είχαν την προϋπόθεση που λέει ο νόμος ότι μπορούν να κλείσουν τον δρόμο. «Ήταν χιλιάδες, ήταν πολύς κόσμος και έπρεπε να κλείσει ο δρόμος γιατί και η ασφάλεια αυτό απαιτούσε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος. «Όταν είναι πολύ πολύ λιγότεροι, τότε θα πρέπει να διαδηλώνουν σε μία λωρίδα του δρόμου ή επάνω στο πεζοδρόμιο και αυτό το μετρό θα τηρηθεί απαρεγκλίτως, γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και αυτό λέει η δημοκρατική νομιμότητα» διεμήνυσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

poreies

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα