Στο 8% ανεβάζει η UniCredit την ανάπτυξη στην Ελλάδα

από fimotro

Ακόμα καλύτερα νέα για την Ελληνική οικονομία φέρνει η UniCredit, στο πλαίσιο της νέας έκθεσής της για τις προοπτικές του δ’ τριμήνου, τοποθετώντας την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας στο 8% από 5,7% που προέβλεπε πριν!

Η επενδυτική τράπεζα προστίθεται στο κύμα των διεθνών οίκων που το τελευταίο διάστημα ανεβάζουν τον πήχη για την ελληνική οικονομία – και μάλιστα πολύ υψηλοτέρα από τις αναθεωρημένες προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για ανάπτυξη 5,9%.

Αποτελεί έτσι την πιο πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από το περιβάλλον των διεθνών οίκων, ακολουθώντας την Fitch Solutions, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανέβασε στο 6,3% (από 6% πριν) την πρόβλεψη, τη Citigroup η οποία “ανέβασε” στο 8,8% την εκτίμησή της για την ανάπτυξη της Ελλάδας (από 5,3%), που αποτελεί και την υψηλότερη “επίσημη” πρόβλεψη, ενώ είχαν προηγηθεί σημαντικές αναθεωρήσεις και από σειρά άλλων οίκων, όπως η Moody’s Analytics, η Capital Economics, η Oxford Economics και η Scope Ratings, σύμφωνα με τις οποίες η αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ θα κινηθεί αρκετά πάνω από το 8% φέτος.

Έτσι, όπως σημειώνει η UniCredit, αναθεωρεί την πρόβλεψή της για το ελληνικό ΑΕΠ σε 8,0% (από 5,7%) για το 2021, ενώ επιβεβαιώνει το 3,0% για το 2022. Η αύξηση του ΑΕΠ ξεπέρασε τις προσδοκίες της στο β’ τρίμηνο του έτους (3,4% σε τριμηνιαία βάση μετά από το +4,5% το πρώτο τρίμηνο), ξεπερνώντας έτσι τα προ-πανδημίας επίπεδα.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα