Σκληρή απάντηση του Αλέξη Κούγια σε Πατέρα και Μελισσανίδη

από fimotro

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο Αλέξης Κούγιας. Την αναδημοσιεύουμε ολόκληρη: Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξης Κούγιας έχει παθολογική αγάπη για το ποδόσφαιρο και έχει διατελέσει συνιδιοκτήτης και αποκλειστικός ιδιοκτήτης ιστορικών ομάδων, όπως είναι ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και η ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ, και τώρα εδώ και 8 χρόνια είναι αποκλειστικός ιδιόκτητης της ιστορικής ΠΑΕ ΑΕΛ του ενός Πρωταθλήματος και των δύο Κυπέλλων Ελλάδος.

Έχει διατελέσει επίσης επί 10 και πλέον χρόνια ο νεότερος πρώτος Αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ επί προεδριών Γιώτσα και Δέδε και είχε προταθεί το έτος 1990 ως αποκλειστικός αθλητικός δικαστής από 17 εκ των 18 τότε ομάδων της Α΄ Εθνικής, θέση την οποία αρνήθηκε λόγω του ότι μειοψήφησε ο Παναθηναϊκός με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, όταν ο κ. Κούγιας βρισκόταν σε οξύτατη αντιδικία με την οικογένεια Βαρδινογιάννη λόγω της υποστηρίξεως των συμφερόντων του Ηρακλή Θεσσαλονίκης που διεκδικούσε τότε το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό και το έχασε για μόλις ένα βαθμό.

Ο κ. Κούγιας, ανεξαρτήτως της υποστηρίξεως των συμφερόντων των ομάδων, των οποίων ήταν και είναι κατά καιρούς ιδιοκτήτης, είχε και έχει έντονο ενδιαφέρον για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ήταν αυτός που αποκάλυψε μαζί με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο την «παράγκα» των Κόκκαλη, Θωμά Μητρόπουλου και Σπάθα και ήταν αυτός που μαζί με τους έντιμους Εισαγγελείς κ.κ. Ράικου, Παπανδρέου, Λακαφώση και Κορέα αποκάλυψε τα δύο koriopolis, αλλά και τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες της ΕΠΟ.

Είναι αυτός που ανέδειξε την παρανομία των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη και της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ που κατήργησαν παράνομα τη διεύθυνση και τα όργανα αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ και είναι έκπτωτοι και είναι αυτός που έχει καταγγείλει στην Επιτροπή Δεοντολογίας όλα τα στημένα παιχνίδια στη Super League 2 αλλά και τον Γιάννη Παπαδόπουλο, στενό συνεργάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη, για το τι έκανε στις εκλογές των Ενώσεων, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ποινική δικογραφία, την οποία χειρίζεται ο Εισαγγελέας κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.

Ο κ. Κούγιας πριν μια βδομάδα κατέβαλε στον μεγαλύτερο Έλληνα εφοπλιστή, ιδιοκτήτη και διαχειριστή 300 και πλέον πλοίων, Νίκο Πατέρα, 44.000 ευρώ ως αποζημίωση, γιατί, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, τον δυσφήμησε, ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος Πατέρας κατά τη διαχείριση των χρημάτων, τα οποία κατέθεσαν στο ταμείο του Παναθηναϊκού οι Βαρδινογιάννης, Γιαννακόπουλος, Πολέμης, Δάβαρης, Ξυλάς κ.ά., και τα οποία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ξεπερνούσαν τα 100.000.000 ευρώ και κατά άλλους τα 150.000.000 ευρώ, έκανε κακή διαχείριση, και επίσης καλείται τώρα να πληρώσει και 10.000 ευρώ αποζημίωση στον Δημήτρη Μελισσανίδη, διότι τον δυσφήμισε ισχυριζόμενος ότι στο παιχνίδι μεταξύ ΠΑΕ Ξάνθης –  ΠΑΕ ΑΕΛ ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο  στενότερος  συνεργάτης του Μελισσανίδη, επηρέασε τον διαιτητή Λάμπρου, ο οποίος από τότε δεν ξανασφύριξε στην SuperLeague.

Σημειωτέον, ότι ο Νίκος Πατέρας ζητούσε 500.000 ευρώ αποζημίωση και του επιδικάστηκαν 15.000 που με τους τόκους έφτασαν τα 40.000 ευρώ, τόσο απετιμήθη η δυσφήμησή του, ενώ ο Δημήτρης Μελισσανίδης ζητούσε 100.000 ευρώ και του επιδικάστηκαν 10.000 ευρώ, παρά το ότι η ιδιαίτερα σεβάσμια δικηγόρος του λόγω και της ηλικίας της  έκανε ιδιαίτερη  προσπάθεια, για να πετύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο κ. Κούγιας και οι συνεργάτες του χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα χρήματα που κερδίζουμε από την άσκηση του λειτουργήματός μας, θα βοηθήσουν οικονομικά τόσο τον μεγαλύτερο Έλληνα εφοπλιστή Νίκο Πατέρα στο φιλανθρωπικό του έργο, έχει δεσμευθεί ότι θα τα διαθέσει σε φιλανθρωπίες, όσο και τον τιμιότερο Έλληνα επιχειρηματία και έντιμο ποδοσφαιρικό παράγοντα Δημήτρη Μελισσανίδη στην ανέγερση της «Αγιάς Σοφιάς» που με δικά του δεκάδες εκατομμύρια που κατέβαλε από την τσέπη του, θα είναι το κόσμημα του ελληνικού ποδοσφαίρουf

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα