Σημαντική η στήριξη της Τουρκίας στην Ελληνική υποψηφιότητα για το Σ.Α.

Διπλωματικές πηγές: Αν προέκυπτε πρόβλημα με την υποψηφιότητα της Ελλάδας, αυτό θα ήταν από την Τουρκία ή τουρκογενή κράτη

Για περίπου 20 ημέρες και με απόλυτη μυστικότητα ήταν σε εξέλιξη οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας που οδήγησαν στις σημερινές ανακοινώσεις των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Μετά από διμερή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία στις Βρυξέλλες, οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι η Τουρκία θα στηρίξει και θα ψηφίσει υπέρ της Ελλάδας στην εκστρατεία της για τη θέση μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ’25-’26.

Η Ελλάδα, από την πλευρά της, θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη γενική γραμματεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Οπως υπογράμμιζαν διπλωματικές πηγές, είναι σημαντικό ότι η Τουρκία δήλωσε πως θα στηρίξει την ελληνική υποψηφιότητα, ενώ ανακοινώθηκε ότι έχει ως πυξίδα της τον Διάλογο, τη Διπλωματία και τη Δημοκρατία (3Δ) και ως προτεραιότητα την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών και τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ακόμη, ότι, αν τυχόν προέκυπτε κάποιο πρόβλημα με την υποψηφιότητα της Ελλάδας, αυτό θα ήταν από την Τουρκία ή τουρκογενή κράτη, ή από τη Ρωσία. Με τη σημερινή συμφωνία, αποκλείεται ο ένας παράγοντας.

Related posts

Ο Αγοραστός στο Μαξίμου: Τον κάλεσε ο Μητσοτάκης σε σύσκεψη για τη Θεσσαλία

Αγία Όλγα: Παύεται η διοίκηση για τις άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο

“Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα”: Ως πότε παρατείνεται η προθεσμία

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα