Νέο κύμα περικοπών στην Amazon – Απολύει επιπλέον 9.000 άτομα

Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, πως προχωρά σε ακόμη 9.000 απολύσεις στο παγκόσμιο δίκτυό της, που θα αφορούν κυρίως τις υπηρεσίες cloud, τη διαφήμιση και τις μονάδες livestreaming του Twitch.

Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Αντι Τζάσι σε επιστολή του στους εργαζομένους, η εταιρεία είχε προσθέσει σημαντικό αριθμό ανθρώπων στο δυναμικό της τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η αστάθεια της οικονομίας την αναγκάζει σε περικοπές κόστους και προσωπικού.

Υπενθυμίζεται πως η Amazon είχε γνωστοποιήσει στις αρχές του έτους την περικοπή τουλάχιστον 18.000 θέσεων εργασίας, κυρίως στα τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και τα καταστήματά της. Είχε επίσης αποκαλύψει πως σχεδιάζει να κλείσει τρεις αποθήκες στο Ηνωμένο Βασίλειο και επτά σταθμούς διανομής, ενέργειες που θα αφορούσαν επιπλέον 1.200 θέσεις εργασίας.

Σκάει η «φούσκα» της τεχνολογίας που γεννήθηκε στην πανδημία
«Καθώς ολοκληρώσαμε τη δεύτερη φάση του επιχειρησιακού μας σχεδίου την περασμένη εβδομάδα, σας γράφω για να σας ενημερώσω πως σκοπεύουμε να περικόψουμε 9.000 θέσεις εργασίας τις προσεχείς εβδομάδες -κυρίως σε AWS, PXT, διαφήμιση και Twitch. Ήταν μια δύσκολη, πλην η καλύτερη, θεωρούμε, απόφαση για την εταιρεία μακροπρόθεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω όσους τελικά πλήττονται από αυτές τις περικοπές για τη δουλειά που έκαναν για λογαριασμό των πελατών και της εταιρείας» σημειώνει μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του ο Τζέσι.

Και καταλήγει: «Ποτέ δεν είναι εύκολο να πούμε αντίο στους συνεργάτες μας, και θα λείψετε».

H Amazon είναι η τελευταία εταιρεία τεχνολογικών κολοσσών που ανακοινώνουν δεύτερο κύκλο απολύσεων, υπό το φόβο πιθανής ύφεσης.

Η Meta, μητρική εταιρεία των Facebook, WhatsApp και Instagram, γνωστοποίησε πως, μετά το πρώτο μαζικό κύμα απολύσεων του περασμένου φθινοπώρου με πάνω από 11.000 απολύσεις, αναμένεται να περικόψει επιπλέον 10.000 θέσεις εργασίας το τρέχον έτος.

Και το Twitter έχει προχωρήσει αντιστοίχως σε πολλές φάσεις απολύσεων από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης περιήλθε στην κατοχή του Έλον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Πηγή: Guardian

Related posts

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν: Αν είχαμε πιέσει το 1974, η Κύπρος θα ήταν όλη δική μας

Τα ρωσικά ΜΜΕ “πέθαναν” τον βασιλιά Κάρολο – Οργισμένη απάντηση από την Βρετανία

Ρωσία: Ο Πούτιν πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από τις προηγούμενες εκλογές – Κέρδισε με 87,9%

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα