Σεισμός στην Τουρκία: Ασύλληπτες εικόνες από το ρήγμα – Κόπηκε η γη στα δύο

από Philippos

Σε μήκος εκατοντάδων μέτρων στην επιφάνεια εντοπίζεται το ρήγμα του φονικού σεισμού που ισοπέδωσε Τουρκία και Συρία, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά πλέον τους 20.000. Εικόνες και βίντεο αποτυπώνουν το τρομακτικά μεγάλο ρήγμα.

Δείτε βίντεο:

Η εικόνα ισοπέδωσης στην περιοχή όπου βρίσκεται το ρήγμα, στην Ανατολική πλευρά της Ανατολίας, είναι ενδεικτική του βαθμού της καταστροφής που προκλήθηκε.

Τα λόγια, την ίδια στιγμή, χάνουν την αξία τους μπροστά στο ασύλληπτο θέαμα που δημιουργήθηκε από το μένος της φύσης.

Εικόνα

Όλα μοιάζουν να έχουν μετατραπεί σε ερείπια. Η Γη έχει χωριστεί στα δύο και η ομαλότητα έχει δώσει στη θέση της στην καταστροφή.

Το ρήγμα της Ανατολίας, που φθάνει μέχρι τη Συρία, και στο παρελθόν έχει δώσει παρόμοιους σεισμούς. Είναι τέτοια η δυναμική του που δίνει άνω των 7 βαθμών Ρίχτερ σεισμούς, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η ελληνική αποστολή εντόπισε το μεγάλο ρήγμα του φονικού σεισμού στην Τουρκία

Εν τω μεταξύ, η ελληνική επιστημονική αποστολή στην Τουρκία, αποτελούμενη τους Ευθύμη Λέκκα, Παναγιώτη Καρύδη, Μανώλη Βασιλάκη, Σπύρο Μαυρούλη και Γιάννη Αργυρόπουλο εντόπισε το μεγάλο σεισμικό ρήγμα που εμφανίζεται στην επιφάνεια κοντά στην πόλη Nurdağı.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Λέκκα το ρήγμα εμφανίζεται σε μήκος εκατοντάδων μέτρων στην επιφάνεια και τέμνει αλλουβιακούς σχηματισμούς μέσα στο τεκτονικό βύθισμα (pull-apart basin), στο οποίο αναπτύσσεται ένα επίπεδο οροπέδιο. Το σεισμικό ρήγμα διατρέχει τα δυτικά όρια της πόλης Nurdağı και έχει προκαλέσει σημαντικές καταστροφές σε εγκαταστάσεις σιλό αγροτικών προϊόντων και ζημιές στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα