Ρωσία: Καταζητούμενος ο αδελφός του Αλεξέι Ναβάλνι

από fimotro

Άγνωστα τα ίχνη του

Η Ρωσία προσέθεσε τον αδερφό του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι σε μια λίστα καταζητούμενων, σύμφωνα με τα αρχεία του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς ο ίδιος αντιμετωπίζει κλήτευση για δικαστική ακρόαση, που θα μπορούσε να μετατρέψει μια ποινή αναστολής εις βάρος του σε ποινή φυλάκισης.

Ο Όλεγκ Ναβάλνι, του οποίου τα ίχνη είναι άγνωστα, κρατήθηκε πέρυσι σε κατ’ οίκον περιορισμό μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου και καταδικάστηκε σε ποινή ενός έτους με αναστολή για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας που συνδέονται με την πανδημία.

Αυτές οι κατηγορίες κατατέθηκαν μετά τη συμμετοχή του σε συγκέντρωση στη Μόσχα κατά της σύλληψης του αδελφού του, Αλεξέι.

Η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία θα ζητήσει από το δικαστήριο της Μόσχας στις 18 Φεβρουαρίου να καταδικάσει τον Όλεγκ Ναβάλνι σε φυλάκιση, επειδή δεν συμμορφώθηκε με τους περιορισμούς που του επιβλήθηκαν για την παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας, δήλωσε την Τετάρτη ο δικηγόρος του.

Ο 38χρονος αποφυλακίστηκε το 2018 αφού εξέτισε τρεισήμισι χρόνια στη φυλακή, έχοντας κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση. Οι επικριτές του Κρεμλίνου λένε ότι η φυλάκιση του Όλεγκ Ναβάλνι είχε σκοπό να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στον αδελφό του και να καταπνίξει εν γένει τις «φωνές των αντιφρονούντων».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι καταδικάστηκε σε ποινή με αναστολή για την ίδια υπόθεση, η οποία μετατράπηκε σε ποινή φυλάκισης πέρυσι λόγω υποτιθέμενων παραβιάσεων των όρων αποφυλάκισής του. Ο ίδιος λέει ότι οι κατηγορίες εναντίον του έχουν πολιτικά κίνητρα.

ΠΗΓΗ: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα