Ρέθυμνο: Πρόσφυγας από τη Συρία βρήκε 1.500 ευρώ και τα παρέδωσε

από fimotro

Άνθρωπος του μεροκάματου, ο 30χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, πατέρας τεσσάρων παιδιών, δεν έκανε δεύτερες σκέψεις όταν βρήκε ένα πορτοφόλι με 1.500 ευρώ. To παρέδωσε στην Aστυνομία για να επιστραφεί στον κάτοχο του.

Σύμφωνα με το rethemnosnews.gr, πρόκειται για τον Κώστα Ψαράκη που έφθασε στο Ρέθυμνο από το χωριό Χαμιντιέ της Συρίας. Στην καταγωγή είναι Τουρκοκρητικός, όπως φανερώνει και το ελληνογενές όνομα του. Το χωριό Χαμιντιέ δέχθηκε πολλές οικογένειες Τουρκοκρητικών κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Γεννήθηκε στην Συρία αλλά επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της οικογένειάς του και εργάζεται για να στέλνει βοήθεια στους δικούς του πίσω στην πολύπαθη Συρία, όπου μεγαλώνουν τα τέσσερα παιδιά του.

Κάθε πρωί περιμένει έξω από τον κήπο της πόλης για να τον πάρουν για ένα μεροκάματο. Ωστόσο, η οικονομική του ανέχεια δεν στάθηκε εμπόδιο για να πράξει το σωστό, όταν βρήκε αυτό το μεγάλο ποσό τυχαία στον δρόμο. Θεώρησε, πως κάποιος τα είχε ανάγκη και γνωρίζοντας για το πώς είναι να έχει κάποιος μεγάλη ανάγκη, φρόντισε να παραδοθεί το πορτοφόλι στον κάτοχο του και εκείνος να έχει την συνείδηση του ήσυχη, συνεχίζοντας να ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα