Ράικου: Ρασπούτιν με ύφος νταβατζή ζητούσε αρχειοθετήσεις ή διώξεις!

από fimotro

Σοκαριστικές περιγραφές για «γεγονότα» τα οποία χρίζουν αποδείξεως καθώς γίνονται από το περιβάλλον εν ενεργεία Εισαγγελικής λειτουργού, κάνουν για τρίτο συνεχόμενο Σάββατο, κύκλοι της Εισαγγελέα Εφετών και πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr, το περιεχόμενο των λεγομένων είναι απίστευτο και βέβαια εφόσον αυτές οι καταγγελίες γίνουν επωνύμως και καταγγελθούν επισήμως «ονόματα» και «γεγονότα», προφανώς συγκροτούν ένα τεράστιο ζήτημα για την Ελληνική δικαστική και πολιτική σκηνή.

Οι καταγγελίες , αν γίνουν επωνύμως από την εν ενεργεία εισαγγελική λειτουργό θα αποκτήσουν μεγαλύτερη βαρύτητα, όπως και όταν κατονομαστούν πρόσωπα και γεγονότα

Ενόψει νέου  δημοσιεύματος σε βάρος της ιδίας και του συζύγου της για την υπόθεση Novartis, κύκλοι της ενεργεία Εισαγγελικής λειτουργού περιγράφουν ένα περιβάλλον ομιχλώδους παρασκηνίου, στο οποίο κυριαρχεί ένα πρόσωπο που χαρακτηρίζεται ως «Ρασπούτιν».

Οι ίδιοι κύκλοι του αποδίδουν ύφος «νταβατζή» και απίστευτες παρεμβάσεις , πως εντολές για διώξεις ή αρχειοθετήσεις υποθέσεων.

Αφορμή στάθηκε νέο δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento”, η οποία κυκλοφορεί αύριο με αναγραφόμενα στην πρώτη σελίδα τα εξής: «Ερωτήματα για τη δικαστική έρευνα μετά τον εντοπισμό του συζύγου της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου στη «λίστα Novartis» του FBI. Τι απαντά ο ίδιος».

Αντίδραση

Η αυτόματη αντίδραση, πριν καλά- καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα, ήρθε από κύκλους της εισαγγελέα που προχώρησαν σε καταγγελίες οι οποίες προκαλούν κατάπληξη :

«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης,όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν ,ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια  της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς,όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ ,με ύφος «νταβατζή ,να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους,αυτός επιτακτικά  και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν. Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε  να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά  την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών.

«…όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ
,με ύφος «νταβατζή ,
να της υποδείξει πως
πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες
κρίσιμες υποθέσεις…¨»

Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία  του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της,που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε :»Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται «.

Τι έκανε;

Είναι προφανές πως αυτές οι πολύ σοβαρές καταγγελίες, θα αποκτήσουν μεγαλύτερη βαρύτητα όταν γίνουν επωνύμως από την ίδια την (εν ενεργεία) Εισαγγελέα και κατονομαστεί το πρόσωπο με την «πολιτική ισχύ»  το οποίο υποδεικνύεται  ως «Ρασπούτιν», και εμφανίζεται να διατάσσει σε ποιόν θα ασκηθεί ποινική δίωξη και ποια δικογραφία θα αρχειοθετηθεί.

Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, (εφόσον έγιναν αυτές οι υποδείξεις σε «ύφος νταβατζή») , ποια ήταν η αντίδραση της και ποια η τύχη των δικογραφιών αυτών. Όπως βέβαια και γιατί όλα αυτά δεν καταγγέλθηκαν σε προηγούμενο χρόνο.

Τα προηγούμενα

Υπενθυμίζεται πως και τις προηγούμενες δυο Κυριακές υπήρξαν δημοσιεύματα για την κα Ράικου και τον γιατρό σύζυγό της.

  1. Το πρώτο δημοσίευμα της «Νέας Σελίδας» μιλούσε περί «κοινού λογαριασμού της εισαγγελέα με τον σύζυγό της (ο οποίος  είναι γιατρός) που ανοίχτηκε στο εξωτερικό, δέχτηκε χρηματικό,ποσό από τη Novartis και εξετάζεται εάν δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» . Ανέφερε επίσης περί «βίντεο όπου ο εν λόγω γιατρός εμφανίζεται να διαφημίζει εμμέσως σκευάσματα της Novartis στην τηλεόραση». Η κα Ράικου απάντησε μέσω του περιβάλλοντός της πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις και πως το ποσό που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό αφορά 1.000 ευρώ, που δόθηκαν από την εταιρεία για ομαδική ερευνητική εργασία γιατρών  το 2009. Παραδέχεται πως το εν λόγω ποσό  εμβάστηκε σε λογαριασμό, που έχει από κοινού με τον σύζυγό της και υποστηρίζει πως η καταβολή έγινε άπαξ και από τότε και έως σήμερα ουδεμία σχέση έχει με την εταιρεία ο σύζυγός της». Μάλιστα έστειλε και εξώδικο στην εφημερίδα που μιλάει για ψέματα και συκοφαντίες.

Τα προηγούμενα δημοσιεύματα μιλούσαν για χρηματικό ποσό που εμβάστηκε σε κοινό λογαριασμό της κας Ράικου με τον ιατρό σύζυγό της από την Novartis

  1. Την περασμένη Κυριακή υπήρξε δεύτερο δημοσίευμα. Σε αυτό η εφημερίδα αναφέρεται σε κοινό λογαριασμό του ζεύγους στην Αγγλία στην τράπεζα HSBC ο οποίος, όπως λένε, δέχτηκε δυο φορές χρήματα από την Novartis. Η απάντηση της κας Ράικου- δια του περιβάλλοντός της- αυτή τη φορά ήταν σφοδρότερη: «Αποκαλύφθηκε σήμερα η πολιτική δίωξη που υφίσταται με τη συνδρομή του «Ρασπούτιν» , όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, ο οποίος στην προσπάθεια του να διασωθεί κατασκεύασε άλλη μία μυθοπλασία για έμβασμα – εμβάσματα σε λογαριασμό του συζύγου της στο Ηνωμένο Βασίλειο χιλιάδων ευρώ». “Τα fαke news όμως, ως προεκλογικά τεχνάσματα έχουν κοντά ποδάρια. Ερχεται η κατάλληλη ώρα που θα λογοδοτήσουν όσοι κατασκευάζουν κατ’ επάγγελμα ψευδείς ειδήσεις», προσέθεταν οι κύκλοι της εισαγγελέα και κατέληγαν λέγοντας ότι «έχει μεγάλη υπομονή και δεν βιάζεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα