Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μπαράζ πυρκαγιών σημειώθηκε από τις 14.00 μετά το μεσημέρι σε Αττική και επαρχία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό και κυρίως στην Πυροσβεστική.

Οι περισσότερες πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο ή σβήστηκαν γρήγορα, καθώς υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και των συναρμόδιων φορέων.

Στην Αττική, μετά την πυρκαγιά στην Κερατέα, η οποία τελικά τέθηκε υπό έλεγχο, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο Κορωπί, στα Νέα Παλάτια Ωρωπού και στηνΣαλαμίνα.

Στο Κορωπί η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χατζίδια, αλλά πριν από λίγο τέθηκε υπό έλεγχο, από επτά πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με τρία οχήματα, τα οποία συνέδραμαν και εθελοντές με δικά τους οχήματα.

Την ίδια περίπου ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα Νέα Παλάτια Ωρωπού, επίσης σε χαμηλή βλάστηση, αλλά και αυτή τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, από 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Στην Σαλαμίνα εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα στην περιοχή Κακή Βίγλα, αλλά αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και σβήστηκαν πριν προλάβουν να πάρουν διαστάσεις.

Πριν από λίγη ώρα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δρούγος Φθιώτιδας η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα της Δευτέρας, η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μια ομάδα επτά ατόμων, πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη τύπου «πεζετέλ».

Πυρκαγιά μαίνεται επίσης σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ύπατο Βοιωτίας. Στοο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη τύπου «πετζετέλ».

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης η πυρκαγιά στην Ιτέα και μία ακόμα πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, με μεγάλη ποσότητα αγροτικών υπολειμμάτων, στην περιοχή Άνω Βούναινα Κιλελέρ Λάρισας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σβήστηκαν επίσης άλλες δυο πυρκαγιές, στον Κάτω Αλισσό Αχαΐας και στην περιοχή Καρδαμά Ηλείας.

Για τα αίτια των πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ.

Πυρκαγιά στην Ιτέα

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι σε εξέλιξη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν ελλοχεύει άμεσος κίνδυνος για κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 14 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 6 ατόμων, 2 αεροσκάφη και 2 υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Δρούγος Δομοκού Φθιώτιδας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή Δρούγος Δομοκού Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο βρίσκονται 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες και 4 αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.

Πυρκαγιά στη Λάρισα

Πυρκαγιά βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άνω Βούναινα Λάρισας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη.

Πυρκαγιά στο Ύπατο Βοιωτίας

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στη περιοχή Ύπατο Βοιωτίας.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ» και 3 Α/Φ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα