Ψυχολόγους στέλνει στην Εύβοια το υπ. Υγείας

από fimotro

Κλιμάκιο ψυχολόγων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στέλνει, σήμερα, το Υπουργείο Υγείας στην Εύβοια, για την ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη όσων επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Οι ψυχολόγοι θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Εύβοια: Ασύλληπτο το μέγεθος της καταστροφής

Εν τω μεταξύ, μία ημέρα μετά την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους, η εικόνα στο χωριό Αγιος Νικόλαος Ευβοίας  είναι αποκαλυπτική της καταστροφής.

Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί, ενώ παιδική χαρά, που είχε χτιστεί σε σημείο που είχε μπαζωθεί, βρίσκεται μέσα στο νερό, καθώς το έδαφος από κάτω της υποχώρησε. Ο δρόμος έχει κοπεί.

Στον Άγιο Νικόλαο υπάρχει ένας αγνοούμενος που αναζητείται.

Στα Ψαχνά Ευβοίας, οι δρόμοι  είναι καλυμμένοι με λάσπες, ενώ στο ποτάμι, όπου η στάθμη του νερού έχει πλέον πέσει, αυτοκίνητα, κάδοι, κορμοί δέντρων, μαρτυρούν την ορμή της κακοκαιρίας.

Το νερό ξεπέρασε το ύψος της γέφυρας, και μπήκε στο χωριό, φέρνοντας την καταστροφή.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, δεν υπήρχε ηλεκτρικό αλλά και νερό σε πολλά σπίτια, και οι κάτοικοι προσπαθούσαν με φακούς να μαζέψουν τις λάσπες, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Αυτό συνεχίζεται και σήμερα, καθώς περισσότερα από 120 σπίτια και μαγαζιά έχουν υποστεί καταστροφές. Η υδροδότηση έχει αποκατασταθεί σε κάποιες περιοχές, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για την ηλεκτροδότηση.

Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, ό,τι έγινε, έγινε μέσα σε 15 λεπτά.

Σημειώνεται ότι πέρυσι στα βουνά γύρω από την περιοχή σημειώθηκαν πυρκαγιές, με το ποτάμι να «κατεβάζει» εχτές κορμούς καμένων δέντρων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Χαλκιδέων και ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων που έχουν δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα, κυρίως στις περιοχές Ψαχνά, Βασιλικά, Πολιτικά, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Λευκαντί και Μπούρτζι, με την καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη.

Στις πληγείσες περιοχές μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Κλιμάκιο ψυχολόγων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στέλνει, σήμερα, στην περιοχή το Υπουργείο Υγείας στην Εύβοια, για την ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη όσων επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Οι ψυχολόγοι θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για όσο διάστημα χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα