Πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων: Σοκαριστική η ανάρτηση Πολάκη-Συνιστά συνταγματική εκτροπή

από fimotro

“Σοκαριστική” χαρακτήρισε την ανάρτηση Πολάκη με την οποία πρόγραψε δημοσιογράφους και δικαστές, η Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιεί τη Δικαιοσύνη, ωστόσο η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι σοκαριστική. Η φράση αν δεν καθαρίσουμε με αυτούς και η λίστα ονομάτων συνιστά εκτροπή από τη συνταγματική νομιμότητα”, σημείωσε, μιλώντας στο OPEN.

Η ονομαστική στοχοποίηση, οι απειλές, οι προγραφές δικαστών και δημοσιογράφων δεν συνιστούν μόνο έλλειψη σεβασμού στην Αρχή του κράτους δικαίου αλλά συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα, τόνισε η Μαργαρίτα Στενιώτη, συμπληρώνοντας εμφατικά: “Είναι συνταγματική εκτροπή αυτό που συνέβη από πρώην υπουργό, νυν βουλευτή και στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Ερωτώμενη σχετικά με το αν “χωρά” κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, απάντησε ότι στο πλαίσιο της ελεύθερίας έκφρασης των πολιτών, αυτό μπορεί να συμβεί. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, η άσκηση κριτικής επί αποφάσεων οφείλει να γίνεται όμως επιστημονικά με τεκμηριωμένα κριτήρια, και όχι με κριτήρια λαϊκισμού, πολιτικής σκοπιμότητας και κακόβουλα. “Οι δικαστικές αποφάσεις δεν επιλύουν πολιτικές αντιπαραθέσεις. Πρέπει να υπαρχει σεβασμός της διάκρισης των εξουσιών κάτι που δεν συμβαίνει στις μέρες μας. Οι δικαστές δεν επηρεάζονται κρίνουν σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδησή τους”, τόνισε.

Τέλος, η Μαργαρίτα Στενιώτη προανήγγειλε κλιμάκωση των αντιδράσεων τους. “Θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας διότι προαναγγέλλεται προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Ο Πολάκης μιλά για δεύτερη σχολή δικαστών για πρόσληψη των δικών μας παιδιών και εθελουσία στα 60 έτη. Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω σε μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα , να λέγονται τέτοια πράγματα”…

Σημειώνεται ότι με αφορμή την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε χθες ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία “οι δημόσιες απειλές του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών “εκκαθαρίσεων” Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας”.

Ακόμη, η ΕΔΕ αναφέρει ότι το ζήτημα της κριτικής των δικαστικών αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων και ζητάει “την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα