Πού βρέθηκαν οι κλεμμένοι πίνακες – Ντοκουμέντο από το σημείο

από fimotro

Στο δάσος του Κουβαρά βρίσκονταν κρυμμένος ένας πολιτιστικός θησαυρός μεγάλης αξίας. Για εννέα χρόνια τα δύο πολύτιμα έργα τέχνης που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη βρίσκονταν τοποθετημένα σε ένα δερμάτινο χαρτοφύλακα, τον οποίο ο δράστης της «κλοπής του αιώνα” κάλυψε με πλαστικές σακούλες και είχε κρύψει σε ένα κούφωμα, μέσα σε μια ρεματιά στον Κουβαρά Αττικής.

Ο πανικός του δράστη ήταν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το καθοριστικό γεγονός που συνετέλεσε στην εξιχνίαση της «κλοπής του αιώνα».

Για εννέα χρόνια τα δύο πολύτιμα έργα τέχνης που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη βρίσκονταν τοποθετημένα σε ένα δερμάτινο χαρτοφύλακα, τον οποίο ο δράστης της «κλοπής του αιώνα» κάλυψε με πλαστικές σακούλες και είχε κρύψει σε ένα κούφωμα, μέσα σε μια ρεματιά στον Κουβαρά Αττικής, εκεί όπου τελικά βρέθηκε κρυμμένος ένας πολιτιστικός θησαυρός μεγάλης αξίας.

«Πριν από δύο μήνες όταν ο 49χρονος Έλληνας πληροφορήθηκε ότι η αστυνομία ήταν κοντά στη σύλληψη των ληστών, φοβήθηκε. Αυτό τον οδήγησε στο να μετακινήσει τα κλεμμένα έργα. Μετέφερε δηλαδή τους πίνακες από το μπάνιο του σπιτιού του, όπου τους είχε έως τότε τοποθετημένους σε ειδική κρύπτη και τους πήγε στο ρέμα του Κολιαντρίκου, σε μικρή απόσταση από τον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με τον Κουβαρά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα