Πόσο επηρεάζει την υγεία μας ή νέα τεχνολογία

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στη σύγχρονη εποχή το σώμα μας εκτίθεται σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα, από κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα, ασύρματα δίκτυα, υπολογιστές, τηλεοράσεις και άλλες συσκευές που μας “βομβαρδίζουν” καθημερινά από ακτινοβολία, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους.

Γράφει ο Γιάννης Αντωνιάδης 

Οικονομολόγος 

Κοντά στους 900 δορυφόρους να ακτινοβολούν παγκόσμιες πληροφορίες μέσω ραδιοκυμάτων και όλο και περισσότερους πομπούς να παρέχουν ασύρματες υπηρεσίες στα εκατομμύρια των κινητών τηλεφώνων, laptop καθώς και πολλών άλλων συσκευών Wi-Fi, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονος ότι η ζωή μας βρίσκεται σε ένα τοξικό κίνδυνο.

Ο ΠΟΥ έχει προειδοποιησει ότι “η  ακτινοβολία πιθανώς προκαλεί καρκίνο”. Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για τα παιδιά, καθώς το κρανίο τους είναι πιο λεπτό και το ανοσοποιητικό σύστημα τους δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Έρευνα του 2010 που χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας με κόστος 20 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να κατευνασει την ανησυχία του κοινού, ανέφερε ότι το αποτέλεσμα ήταν “ασαφές”.

Παραδέχτηκε όμως την πιθανότητα ανάπτυξης κακοήθη όγκων στον εγκέφαλο μετά από δέκα χρόνια  χρήσης.

Ας δούμε όμως ορισμένες χρήσιμες συμβουλές μείωσης του κινδύνου της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

1) Πρέπει να απομακρύνουμε το κινητό από το κεφάλι κατά την διάρκεια των κλήσεων, χρησιμοποιώντας ανοιχτή ακρόαση ή καλώδιο hands free.

2) Όταν μιλάμε από hands free δεν πρέπει να εχουμε το κινητό στην τσέπη, καθώς τα γεννητικά όργανα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις ασύρματες ακτινοβολίες.

3) Περιορισμός της χρήσης κινητού τηλεφώνου στις εντελώς απαραίτητες χρήσεις. Ενδείκνυται η χρήση SMS.

4) Σε κλήσεις μεγάλης διάρκειας να προτιμούμε την χρήση σταθερής τηλεφωνίας.

5) Προτιμήστε να κάνετε κλήσεις όταν έχετε σήμα 3G, καθώς η εκπεμπόμενη ακτινοβολία του κινητού είναι πολύ λιγότερη από ότι όταν έχετε σήμα 2G.

6) Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το κινητό τηλέφωνο σε σημεία με κακό σήμα, όπου το τηλέφωνο εκπέμπει σε πλήρη ισχύ για να συνδεθεί.

7) Αποφύγετε την χρήση κινητού τηλεφώνου σε αυτοκίνητα, τρένα, λεωφορεία κλπ, αφού η ακτινοβολία του ανακυκλώνεται εσωτερικά στις μεταλλικές επιφάνειες, ενώ καθώς μετακινείστε το κινητό εκπέμπει σε πλήρη ισχύ, καθώς προσπαθεί συνεχώς να συνδεθεί με τη πλησιέστερη κεραία.

8) Η χρήση ακουστικού Bluetooth δεν συνιστάται, αφού αποτελεί ασθενή αλλά μόνιμη πηγή ακτινοβολίας. Εξαίρεση όταν μιλάτε πολύ στο κινητό τηλέφωνο και ιδιαίτερα σε χώρους με κακό σήμα είναι προτιμότερο να έχετε το τηλέφωνο μακριά και να μιλάτε από Bluetooth.

9) Μοιράζετε τον χρόνο ομιλίας σας,

κρατώντας το κινητό και από τις δύο πλευρές του κεφαλιού.

10) Μην αφήνετε το κινητό ανοιχτό δίπλα σας όταν κοιμάστε, αφού και σε stand by κατάσταση στέλνει σήμα κάθε λίγα λεπτά στην πλησιέστερη κεραία κινητής τηλεφωνίας (σε 2G mode).

11) Αν χρησιμοποιείτε κινητό smartphone ενεργοποιεί τε την δυνατότητα κατεβάσματος δεδομένων μέσω Wi-Fi ή μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, μόνο την ώρα που θέλετε να περιηγηθείτε στο Internet.

Τα περισσότερα applications κατεβάζουν συνεχώς δεδομένα όταν μπορούν, αυξάνοντας σημαντικά την ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό σας.

12) Το καλλυμα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης HB Wireless Belly Shield όταν το χρησιμοποιείτε πάνω σας κατά την χρήση κινητού τηλεφώνου, smartphone, tablet, laptop ή άλλης φορητής ασύρματης συσκευής, ανακλά την ασύρματη ακτινοβολία σε ποσοστό 90%, προστατεύοντας κοιλιά, έμβρυο (σε περίπτωση κύησης) και τα ευαίσθητα στα μικροκύματα γεννητικά όργανα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα