Ποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά σήμερα-αύριο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Όλα τα μέτρα που ισχύουν την Καθαρά Δευτέρα

Ανοιχτά θα παραμείνουν σήμερα Κυριακή και αύριο τα μαγαζιά τροφίμων για τις αγορές των καταναλωτών για το σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής θα λειτουργήσουν κανονικά τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο. Ωστόσο, το «ξενύχτι» της Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει για μετά τις 21.00.

Αύριο, Καθαρά Δευτέρα θα είναι ανοιχτά τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι για την προμήθεια της παραδοσιακής λαγάνας, οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία.

Oι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες πραγματοποιούνται μόνο εντός του οικείου Δήμου των κατοίκων, ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Υπενθυμίζεται πως την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύσουν οι ίδιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις με αυτούς που ισχύουν κάθε ημέρα. Κάτι που σημαίνει πως όποιος επιθυμεί να πετάξει τον χαρταετό του ή να απολαύσει τη φύση θα πρέπει να περιοριστεί εντός του δήμου του, καθώς δεν επιτρέπεται η μετακίνηση με τον κωδικό «6» με όχημα.

Εν τω μεταξύ, δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.

Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα