ΠΟΕΔΗΝ: 200 εργαζόμενοι απολύθηκαν λόγω πλαστών πτυχίων

από fimotro

Σάλος προκλήθηκε μετά την απόφαση για φυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού. Μετά τη θυέλλα, ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ με την οποία τονίζει ότι τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι με πλαστά πιστοποιητικά έχουν εντοπιστεί και στον χώρο της Υγείας και έχουν υποστεί τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος.

«Κατά τον έλεγχο που έγινε, όπως είναι υποχρεωτικό με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία από τις Διοικητικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και των Προνοιακών Μονάδων βρέθηκαν 200 εργαζόμενοι που έφεραν πλαστά δικαιολογητικά πρόσληψης (πτυχία, απολυτήρια, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης κλπ). Τα πτυχία όλων των υπηρετούντων υπαλλήλων διασταυρώθηκαν με τις σχολές που εκδόθηκαν. Όσοι παραποίησαν τα πτυχία τους απολύθηκαν από τη δουλειά τους» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως οι απολυμένοι λόγω πλαστότητας πιστοποιητικών σχετικών με τον διορισμό τους δεν λαμβάνουν σύνταξη.

Η Ομοσπονδία, ωστόσο, αναδεικνύει την παράμετρο της εργασίας που προσέφεραν οι απολυμένοι στις υπηρεσίες τους. «Ουδείς αμφισβητεί ότι προσέφεραν τις υπηρεσίες για τις οποίες έλαβαν και το μισθό από το Δημόσιο. Μάλιστα οι 100 εξ αυτών προσκόμισαν επιπλέον πτυχία μετά την πρόσληψή τους ανώτερης κατηγορίας. Ως εκ τούτου δεν κατανοούμε γιατί όλοι όσοι παραποίησαν τα πτυχία τους διώκονται ποινικά για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος αντιμετωπίζοντας ποινές πολυετούς κάθειρξης.

Είναι επιβεβλημένη η αλλαγή του νόμου. Διοικητικές κυρώσεις και μάλιστα αυστηρότατες, όχι όμως ποινικές διώξεις για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος που σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα