Πληρώνονται Επιστρεπτέα 6 και αποζημιώσεις ενοικίων

από fimotro

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα δουν έως το βράδυ χιλιάδες δικαιούχοι, τα ποσά που δικαιούνται οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αλλά και τις αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια που εισέπραξαν τον Ιανουάριο οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, πιστώνονται σήμερα σε:

– 108.762 πρώτους δικαιούχους του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 158 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 203.484 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής της αίτησης λήγει την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.

– 30.867 ιδιοκτήτες ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει το 50% της μείωσης του μισθώματος για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Έτσι, ο συνολικός αριθμός συμψηφισμών με φόρους και καταβολών χρημάτων για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020 διαμορφώνεται πλέον στις 675.927 και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 88,7 εκατ. ευρώ.

Πηγή: mononews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα