Πέτσας: Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο

από fimotro

«Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο», εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Αυτό αποδείχθηκε από το άλμα που έγινε στα ποσοστά εμβολιασμών στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων για παράδειγμα και προσδοκούμε ότι τις επόμενες εβδομάδες ο εμβολιασμός θα επιταχυνθεί και στο λοιπό υγειονομικό προσωπικό αλλά και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων», τόνισε στην ΕΡΤ μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι».

«Είμαστε εδώ για να προσαρμόζουμε μια στρατηγική πάντα προς τον κοινό στόχο, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και φυσικά της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας που έχει πληγεί πάρα πολύ τους τελευταίους 18 μήνες», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, απαντώντας και σε ερώτηση για την Εκκλησία.

«Δεν εξαιρείται η Εκκλησία από τα μέτρα»

«Δεν νομίζω ότι εξαιρείται η Εκκλησία. Υπάρχουν ανακοινώσεις, και στη γενική παλέτα των μέτρων στις χθεσινές ανακοινώσεις, και για την Εκκλησία και την προσέλευση των πιστών», δήλωσε, αναφέροντας πως με την Εκκλησία, «όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και ήταν αρωγός στην όλη προσπάθεια».

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως «η τελευταία ανακοίνωση τέλος Ιουλίου, ήταν καθοριστική για να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειες εμβολιασμού και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας».

Τι απαντά για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών;

Ερωτηθείς για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, είπε πως «είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν κριθεί αναγκαίο. Πάντα αυτό είναι μια επιλογή αν επιδεινωθούν τα υγειονομικά δεδομένα. Ή αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τους ειδικούς και για άλλες υπηρεσίες», αναφερόμενος στο θέμα της επέκτασης της σχετικής οδηγίας σε εκπαιδευτικούς και στρατιωτικούς.

Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο, τόνισε πως «εξαρτάται από το προσωπικό και το αν είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δηλαδή όσοι έρχονται σε επικοινωνία με το κοινό. Αλλά αυτό θα το δούμε το φθινόπωρο, όσο προχωράει η πορεία της πανδημίας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα