Παρά την ακρίβεια η ΝΔ προηγείται με 5,5% σε πειραγμένο γκάλοπ της ΕΦΣΥΝ

από fimotro

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει σχεδόν τίποτα ενώ η πλειοψηφία των αναποφάσιστων προέρχεται από τη ΝΔ

Μέχρι και η πειραγμένη δημοσκόπηση της Εφημερίδας των Συντακτών της Prorata, βγάζει μπροστά τη ΝΔ και μάλιστα με 5,5% παρά την ακρίβεια και τα προβλήνατα που υπάρχουν την αγορά. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει σχεδόν τίποτα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των αναποφάσιστων προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ, την οποία κατά μεγάλο ποσοστό θα ξαναψηφίσουν στις εκλογές.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ποσοστό 30%, μειωμένο κατά μια μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση της Prorata τον Μάρτιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 24,5%, αυξημένο κατά 0,5% σε σχέση με τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα το ΚΙΝΑΛ χάνει 0,5% και καταγράφει ποσοστό 12%, δείχνοντας ότι συνεχίζεται η ισχυρή καθοδική πίεση που δέχεται μετά την πρώτη δημοσκοπική άνοδο με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 καταγράφεται στο 2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα, σχετικά με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 76% των ερωτηθέντων τα χαρακτηρίζει ως σίγουρα και μάλλον ανεπαρκή ενώ το 96% εκφράζει πολύ μεγάλη ανησυχία για τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, το 91% για τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα και το 88% για τις ανατιμήσεις σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία είναι οι απαντήσεις των πολιτών όσον αναφορά τα συναισθήματα που τους διακατέχουν. Και αυτά είναι η απογοήτευση σε ποσοστό 43%, ο θυμός σε ποσοστό 34%, η απελπισία σε ποσοστό 27% και ο φόβος σε ποσοστό 20%. Δείκτες ιδιαίτερα αυξημένοι σε σχέση με προηγούμενη έρευνα πριν από περίπου έξι μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα