Σχολιάζοντας το υψηλό επίπεδο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο Πάολο Τζεντιλόνι απάντησε ότι συνδέεται με διαφορετικούς παράγοντες. Επισήμανε την πολύ θετική προοπτική για τα βασικά στοιχεία της ζήτησης, κυρίως της ιδιωτικής κατανάλωσης και του ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου και υπογράμμισε την «πολύ καλή ανάκαμψη στον τουρισμό» που είναι πολύ σημαντική για την ελληνική οικονομία.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, είπε ότι το επίπεδό του είναι πολύ διαφοροποιημένο μεταξύ των κρατών-μελών και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής, η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες έχει χαμηλό επίπεδο πληθωρισμού.

Έτσι, σύμφωνα με την Επιτροπή, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να κορυφωθεί το 2022, φθάνοντας στο 1% (έναντι 2,4% στην ευρωζώνη) και προβλέπεται να υποχωρήσει στο 0,4% το 2023 (έναντι 1,4% στην ευρωζώνη), καθώς οι τιμές της ενέργειας αναμένεται να μειωθούν σταδιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα