Πάνω από 5.300 νέα δοχεία απορριμμάτων στην Αθήνα

από fimotro

Με στόχο την καθημερινή βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, η δημοτική αρχή της πόλης σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι δεν σταματά τις δράσεις στον τομέα της καθαριότητας που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Στην επίμονη προσπάθεια για μια πόλη πιο καθαρή και πιο φιλική, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες εβδομάδες μία ακόμα ενέργεια από τον Δήμο Αθηναίων.

Συνολικά 5.340 καινούργια δοχεία απορριμμάτων (επιδαπέδια και επιστήλια) παραλαμβάνονται σταδιακά και ξεκίνησαν να τοποθετούνται τόσο στο κέντρο όσο και σε συνοικίες της Αθήνας.

Τα πρώτα 200 πλαστικά επιδαπέδια δοχεία απορριμμάτων έχουν μπει σε 25 πλατείες και πάρκα της Αθήνας κι άλλα 310 σε δρόμους όλης της πόλης. Ορισμένα από αυτά αντικατέστησαν παλιά απορριμματοδοχεία τα οποία είχαν τοποθετηθεί μέχρι και πριν από 20 χρόνια με πολύ μεγάλες ζημιές που δεν μπορούσαν να επισκευαστούν κι ήταν σκουριασμένα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Τα καινούργια απορριμματοδοχεία έχουν τοποθετηθεί με τρόπο που να μην μπορούν να μετακινηθούν από την θέση τους. Εκτός από το σημείο υποδοχής των απορριμμάτων έχουν ενσωματωμένο και ένα σταχτοδοχείο, το οποίο είναι σχεδιασμένο να αδειάζει με εύκολο τρόπο.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με την ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Αβραμίδη έχει προγραμματίσει να παραλάβει και να τοποθετήσει:

· 1955 επιδαπέδια δοχεία απορριμμάτων
· 2300 μονά επιστήλια δοχεία απορριμμάτων
· 575 διπλά επιστήλια δοχεία απορριμμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα