Παναγία Σουμελά: Στην αντεπίθεση το ΥΠΕΞ μετά το προκλητικό πάρτι των Τούρκων

από fimotro

Οι εικόνες με DJ να παίζουν μουσική και συγκρότημα να χορεύει ντίσκο στον χώρο της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα προκάλεσαν οργή, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να καλεί την Τουρκία να μην επιτρέψει ξανά τέτοιες εικόνες σε ένα μνημείο που είναι υποψήφιο για Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι εικόνες με το… «πάρτι» που έστησε συγκρότημα στην Παναγία Σουμελά έκαναν το γύρω του κόσμου μέσω των social media και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν πολλές και θυελλώδεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως οι εικόνες αυτές αποτελούν βεβήλωση του χώρου και διερωτάται πως δόθηκε άδεια στο συγκρότημα να κάνει… «πάρτι» όταν η Μονή ανοίγει (υποτίθεται) μόνο για προσκυνηματικούς λόγους.

Όλη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την Παναγία Σουμελά

Οι πρόσφατες εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ξένο συγκρότημα φαίνεται να χορεύει ντίσκο στον χώρο της Ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά, αποτελούν βεβήλωση του Μνημείου αυτού, υποψήφιου για την ανακήρυξη του σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δόθηκε η άδεια στο εν λόγω συγκρότημα, καθώς η Μονή της Παναγίας Σουμελά ανοίγει μόνο για Προσκυνηματικούς λόγους.

Οι εικόνες αυτές είναι προσβλητικές και έρχονται να προστεθούν σε σειρά ενεργειών των τουρκικών αρχών εις βάρος Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Καλούμε τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να πράξουν τα δέοντα για να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις και να γίνει σεβαστός ο ιερός χώρος της Μονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα