Πάει για αυτοδυναμία η ΝΔ – Ανέβηκε στο 31% χωρίς τους αναποφάσιστους

από fimotro

Στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα ενισχυθούν σημαντικά τα ποσοστά της – Το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει, λόγω της πόλωσης, να πέσει κάτω από 10%

Την εμπιστοσύνη των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγράφει και η δημοσκόπηση της εταιρείας Alco όπου η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 6,9% με ανεβασμένο ποσοστό στο 31% χωρίς τους αναποφάσιστους κάτι που επιβεβαιώνει ότι δεν δεύτερη εκλογική αναμέτρηση είναι πολύ πιθανό να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Η δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση καταγράφει διαφορά της τάξεως 6.9% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνοντας την ενίσχυση του δικομματισμού, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές.

Στην πρώτη δημοσκόπηση της χρονιάς που παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Alpha χθες και σήμερα, η ΝΔ εμφανίζεται να αυξάνει τα ποσοστά της συγκεντρώνοοντας στην πρόθεση ψήφου, 31% (30,3% στην προηγούμενη μέτρηση). Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο 24,1% (από 23%). Το ΠΑΣΟΚ με σημαντική πτώση της τάξης του 0,7% κινείται στο 10,7% (από 11,4% στην προηγούμενη μέτρηση.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,2%, το κόμμα Κασιδιάρη με 2,6%. Οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 13,5%.

Μητσοτάκη εμπιστεύονται οι πολίτες


Στο ερώτημα ποιον πολιτικό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, οι πολίτες απάντησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 32%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 22% και ο Ν. Ανδρουλάκης το 7%.

Η ΝΔ έχει 74% συσπείρωση.Έχει απώλειες προς το ΠΑΣΟΚ 4%, και άλλο 4% προς την Ελληνική Λύση ενώ 3% προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι υπόλοιπες ερωτήσεις τις δημοσκόπησεις

Ποιος θα είναι ο βασικός λόγος που θα ψηφίσουν στις εκλογές ένα κόμμα:

Το 28% λέει η οικονομία, το 24% η στήριξη της κοινωνίας, το 13% να μην έχει σχέση με διαφθορά, το 11% για εθνικά θέματα, το 9% λόγω ιδεολογίας και το 7% λόγω αρχηγού κόμματος.

Εάν η επιλογή κόμματος θα είναι αν ψηφίζουν το καλύτερο κόμμα, ή το λιγότερο κακό:

Το 47% λέει ότι θα ψηφίσει το λιγότερο κακό και το 41% το καλύτερο.

Ανα κόμμα:

Ψηφοφόροι της ΝΔ: 62% θα ψηφίσουν το καλύτερο κόμμα,
ΣΥΡΙΖΑ: Το 44% λέει το καλύτερο και το 48% το λιγότερο καλό
ΠΑΣΟΚ: Το 23% λέει το καλύτερο, το 70% το λιγότερο κακό
ΚΚΕ: Το 65% λέει το καλύτερο, το 31% το λιγότερο κακό
Ελληνική Λύση: Το 28% το καλύτερο, το 69% το λιγότερο κακό
ΜέΡΑ25: 50% το καλύτερο, το 47% το λιγότερο κακό

Για το αν η απλή αναλογική βοηθά στο να δώσουν ψήφο διαμαρτυρίας

Οχι λέει το 57%, Ναι το 25%

Αν το «Καλάθι του νοικοκυριού» συγκράτησε τις τιμές:

Το 21% λέει λίγο, ενώ αρκετά λέει το 27% και πολύ το 3%. Συνολικά το 51% δηλώνει επομένως λίγο ή πολύ ικανοποιημένο, ενώ το 35% λέει καθόλου.

Αν τα μέτρα βοήθησαν τα νοικοκυριά:

Το 34% λέει λίγο, το 33% καθόλου, αρκετά το 22% και πολύ το 3%<

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα