Ουγγαρία: Σε απόγνωση στα νοσοκομεία

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Έκκληση για εθελοντές που θα συνδράμουν το προσωπικό των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό στη βορειοδυτική Ουγγαρία απευθύνουν γιατροί καθώς όπως λένε οι θάλαμοι για τους ασθενείς αυτούς είναι υπερπλήρεις και η πίεση αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται στην Ουγγαρία, η οποία αντιμετωπίζει τώρα το τρίτο κύμα της πανδημίας, παρότι ο ρυθμός εμβολιασμού σε σχέση με άλλα κράτη της ΕΕ είναι μεγαλύτερος αναλογικά με τον πληθυσμό της. Η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα του μπλοκ που αγόρασε και χορηγεί το κινεζικό και το ρωσικό εμβόλιο καθώς, όπως ανακοίνωσε, καθυστερούσαν οι παραδόσεις εμβολίων από τη Δύση.

Η σημερινή έκκληση έγινε μέσω της σελίδας στο Facebook του Ουγγρικού Ιατρικού Επιμελητηρίου στην κομητεία Γκιόρ-Σοπρόν καθώς η χώρα ανέφερε έναν αριθμό ρεκόρ νοσηλευομένων ασθενών, 11.276, με 1.340 από αυτούς να βρίσκονται σε αναπνευστήρα.

Ο Λάζλο Σιτζάρτο, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, έκανε έκκληση για αξιόπιστους και ενθουσιώδεις εθελοντές που θα παρακολουθήσουν τρίωρα ή τετράωρα σεμινάρια ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο νοσοκομειακό προσωπικό και να βοηθούν στην παρακολούθηση και την φροντίδα των ασθενών. Σε άλλη ανακοίνωση η ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βουδαπέστης Semmelweis ζήτησε βοήθεια από τους φοιτητές Ιατρικής και από άλλους εθελοντές.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν είπε ότι η Ουγγαρία έχει ακόμη πολλές ελεύθερες νοσοκομειακές κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό. Το ερώτημα είναι πάντα αν υπάρχουν αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές σχολίασε ο ίδιος λέγοντας ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν. Με μόλις 1.589 εκατομμύρια Ούγγρους να έχουν εμβολιαστεί, ο Ορμπάν είπε ότι τα μέτρα του λόκνταουν θα αρχίσουν να χαλαρώνουν όταν ο αριθμός των εμβολιασμένων θα φθάσει τα 2,5 εκατομμύρια ή αλλιώς το ένα τέταρτο του πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα